Рецепт дня: Полуничний пиріг на кефірі

Настав розпал сезону полуниці, а це означає, що кожна господиня вже почала замислюватися, що ж зробити із солодкими ягодами. Впевнені, ви вже знаєте безліч варіантів приготування та консервації. А як щодо нового рецепту? Пропонуємо приготувати легкий полуничний пиріг.

Складові

1 скл. кефіру, 1,5 скл. борошна, 170 г цукру, 300 г полуниці, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ч. л. соди, дрібка солі.

Приготування

Почнемо з вершкового масла – розтопіть його в мікрохвильовій печі і дайте охолонути. Яйця трохи збийте у глибокій мисці з щіпкою солі. Додайте туди цукор і продовжуйте збивати міксером приблизно 5 хвилин, поки суміш не стане пишною світлою піною. У цю ж масу додайте розтоплене масло та перемішайте вінчиком.

Просійте борошно через сито разом із содою. Суху суміш додайте у миску із збитою масою. Вимішувати міксером на невеликій швидкості. Тісто має вийти трохи рідким, як сметана, і однорідним.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Полуниці перед готуванням обов’язково добре промийте і почистіть. Підготовлені ягоди викладіть на дно форми так, щоб вони повністю її покривали.

Тепер вилийте у форму тісто, рівномірно покриваючи ним полуницю. Можна відправляти пиріг до духовки, попередньо розігрітої до 180 градусів, на 60 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою.

Оскільки полуниця пустить свій сік під час випікання, готовий пиріг може розкришитись. Щоб цього не сталося, дайте йому повністю охолонути після духовки і тільки потім витягайте його з форми.

Такі прості інгредієнти, а який результат! Ваш чудовий полуничний пиріг готовий. Ніжний смак, запашне тісто, ціла соковита ягода всередині… Кого це може залишити байдужим?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *