Categories: Це цікаво

Не псуватиметься і не пліснявітиме: найкращий спосіб зберігання хліба у спеку

Хліб дуже швидко псується в спеку, тому що в цей час збільшується вологість. Хоча багато людей зберігають цей продукт у дерев’яній хлібниці, експерти зі зберігання продуктів харчування рекомендують використовувати альтернативний метод.

Де найкраще зберігати хліб у спеку року, розповіли у виданні Express.

Де зберігати хліб улітку

Ні для кого не секрет, що хліб має короткий термін придатності, як і більшість хлібобулочних виробів, і він починає псуватися вже через кілька днів після приготування.

Хоча багато людей знають, що зберігати хліб у прохолодному темному місці – це найкращий спосіб продовжити його термін зберігання, влітку це набагато важче зробити.

На думку експертів, високі температури та висока вологість можуть зробити навіть хлібницю небажаним місцем для зберігання цього популярного продукту. Контейнери з темного дерева можуть бути зроблені спеціально для випічки, але вони не такі ефективні, коли зовні тепле повітря.

Дехто вважає, що зберігати хліб у холодильнику – гарна ідея, але це не зовсім так.

Свіжий хліб повинен зберігатися в прохолодному місці, щоб запобігти появі плісняви, те саме стосується і нарізаних, розфасованих хлібів.

При нормальній температурі та середньому рівні вологості хліб найкраще зберігати у закритій, негерметичній тарі. Однак після того, як він був нарізаний або на кухні стало тепліше, ніж зазвичай, випечене тісто слід зберігати трохи інакше.

За словами німецького експерта з харчування Біргіт Брендель, керамічні та глиняні контейнери – це найкращий спосіб зберігання хліба, оскільки вони пропускають повітря та забезпечують обмін повітря та вологи.

Це запобігатиме росту цвілі й не дасть хлібу зіпсуватися.

Звичайно, холодильник забезпечує прохолоду для випічки, але це може зіпсувати її текстуру та смак. Коли хліб зберігається за низьких температур, близько 0°С або нижче, волога піднімається на поверхню кірки, де випаровується, що призводить до зміни ваги та смаку.

Куди точно не варто класти хліб у спеку

Паперових та поліетиленових пакетів слід уникати у теплу погоду, оскільки вони перешкоджають циркуляції повітря, що необхідно для збереження хліба.

За словами Біргіт, поліетиленові пакети уповільнюють швидкість висихання хліба, що збільшує ризик накопичення вологи та утворення плісняви. Волога всередині хліба також з більшою ймовірністю випарується і потрапить у пластик, внаслідок чого він стане живильним середовищем для бактерій.

Margaret

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

3 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

7 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

9 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

9 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

10 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

10 години ago