Categories: Це цікаво

Не псуватиметься і не пліснявітиме: найкращий спосіб зберігання хліба у спеку

Хліб дуже швидко псується в спеку, тому що в цей час збільшується вологість. Хоча багато людей зберігають цей продукт у дерев’яній хлібниці, експерти зі зберігання продуктів харчування рекомендують використовувати альтернативний метод.

Де найкраще зберігати хліб у спеку року, розповіли у виданні Express.

Де зберігати хліб улітку

Ні для кого не секрет, що хліб має короткий термін придатності, як і більшість хлібобулочних виробів, і він починає псуватися вже через кілька днів після приготування.

Хоча багато людей знають, що зберігати хліб у прохолодному темному місці – це найкращий спосіб продовжити його термін зберігання, влітку це набагато важче зробити.

На думку експертів, високі температури та висока вологість можуть зробити навіть хлібницю небажаним місцем для зберігання цього популярного продукту. Контейнери з темного дерева можуть бути зроблені спеціально для випічки, але вони не такі ефективні, коли зовні тепле повітря.

Дехто вважає, що зберігати хліб у холодильнику – гарна ідея, але це не зовсім так.

Свіжий хліб повинен зберігатися в прохолодному місці, щоб запобігти появі плісняви, те саме стосується і нарізаних, розфасованих хлібів.

При нормальній температурі та середньому рівні вологості хліб найкраще зберігати у закритій, негерметичній тарі. Однак після того, як він був нарізаний або на кухні стало тепліше, ніж зазвичай, випечене тісто слід зберігати трохи інакше.

За словами німецького експерта з харчування Біргіт Брендель, керамічні та глиняні контейнери – це найкращий спосіб зберігання хліба, оскільки вони пропускають повітря та забезпечують обмін повітря та вологи.

Це запобігатиме росту цвілі й не дасть хлібу зіпсуватися.

Звичайно, холодильник забезпечує прохолоду для випічки, але це може зіпсувати її текстуру та смак. Коли хліб зберігається за низьких температур, близько 0°С або нижче, волога піднімається на поверхню кірки, де випаровується, що призводить до зміни ваги та смаку.

Куди точно не варто класти хліб у спеку

Паперових та поліетиленових пакетів слід уникати у теплу погоду, оскільки вони перешкоджають циркуляції повітря, що необхідно для збереження хліба.

За словами Біргіт, поліетиленові пакети уповільнюють швидкість висихання хліба, що збільшує ризик накопичення вологи та утворення плісняви. Волога всередині хліба також з більшою ймовірністю випарується і потрапить у пластик, внаслідок чого він стане живильним середовищем для бактерій.

Margaret

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

5 хв. ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

35 хв. ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

59 хв. ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

2 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

2 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

3 години ago