Ну хто не готував печінковий торт на домашнє гуляння чи просто до вечері? Ми пропонуємо вам скуштувати літній варіант цієї страви. Так-так, сезонні овочі відмінно поєднуються з печінковими коржами та майонезом. Більше того, смак виходить новий та цікавий.
Безумовно, для приготування печінкового торта з кабачками та морквою піде не набагато більше часу. Вам потрібно лише додатково приготувати начинку. Зате яка гарна закуска у розрізі виходить! Рекомендуємо спробувати урізноманітнити знайому з дитинства страву.
Складові
Куряча печінка 600 г, Яйце 2 шт., Борошно пшеничне 3 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Кабачок 2 шт., Морква 3 шт., Твердий сир 100 г, Часник 2 зуб., Майонез за смаком, Соняшникова олія за смаком.
Приготування
1. Промийте печінку і пропустіть її через м’ясорубку.
2. Збийте яйця зі щіпкою солі і влийте масу до печінки, перемішайте. Додайте до печінково-яєчної маси борошно, ще сіль і перець. Замісіть печінкове тісто і дайте йому постояти 10 хвилин.
3. Натріть кабачки та моркву на середній тертці. Кабачки злегка присоліть, щоб виділилася зайва волога.
4. Посмажте печінкові млинці на сковороді з розігрітою олією.
5. Паралельно обсмажте моркву на іншій сковороді, а потім додайте віджатий від рідини кабачок. Обсмажуйте до готовності. В кінці додайте перець і пропущений через прес часник, перемішайте.
6. Натріть сир на великій тертці і додайте його до овочевої начинки, перемішайте.
7. Тепер зберемо торт, чергуючи печінковий млинець, майонез та начинку. Останній печінковий млинець рясно змастіть майонезом і прикрасьте за бажанням. Для цього рясно змастіть його крем-сиром і посипте рубаною цибулею. Зверху можна покласти часточки помідорів та кружечки огірків. Нарядніше закуски на столі не знайти!