Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мариновані кабачки з каррі

Погодьтеся, у сезон дозрівання кабачків наше щоденне меню стає подібним до марафону «Зроби 100 страв за участю кабачка». Адже цей універсальний овоч однаково смачний як у літньому рагу, так і у вигляді оладок. Хтось воліє його смажити на сковороді в клярі або просто так. Але нещодавно кулінар Лілія Цвіт розповіла, як заготовляє мариновані кабачки з карі на зиму.

За словами фудблогера, індійська приправа надає овочам неповторного смаку, пряного аромату, забарвлюючи кожен шматочок в апетитний яскраво-жовтий відтінок. Процес приготування не займає багато часу, тому рецепт підходить навіть найзайнятішим господиням. Ми запевняємо: кращої консервації для застілля просто не знайти. Швидко, смачно та недорого!

Кількість наведених нижче інгредієнтів розрахована на 5-6 банок по 0,5 л. Найкраще вибирати молоді овочі з тоненькою шкіркою. Тоді готові кабачки будуть добре тримати форму, добре хрумтіти та й за смаком вийдуть набагато вдаліше. Безперечно, маринування в приправах – це найкращий спосіб заготовити улюблені овочі на зиму.

складові
Кабачок 2 кг, Перець запашний 5 шт., Селера за смаком, Цибуля 2 шт., Каррі 3 ч. л., Вода 2 л., Сіль 2 ст. л., Цукор 200 г, Оцет 200 мл.

Приготування
1. Наріжте кабачки смужками завтовшки трохи більше 1 см, довжина має відповідати розміру банки. Очищений корінь селери наріжте на шматочки по 2-3 см. Таким же чином наріжте цибулю.

2. На дно банок покладіть по шматочку цибулі, селери, кілька горошин запашного перцю і 0,5 ч. л. приправи каррі. Щільно заповніть банки кабачками.

3. Приступайте до приготування маринаду. У каструлю налийте воду, додайте цукор, сіль та оцет. Доведіть до кипіння. Гарячим маринадом наповніть банки з кабачками та закрийте кришками.

4. Перейдіть до стерилізації. Покладіть на дно каструлі чисту бавовняну тканину, налийте воду, поставте туди банки з кабачками і стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання.

5. Дістаньте банки і герметично закрийте кришками, потім переверніть. Накрийте ковдрою консервацію і дайте повністю охолонути.
Мариновані кабачки з каррі готові на зиму! Такі овочі добре зберігаються в холоді. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром, а також запеченим м’ясом та рибою. На випадок приходу несподіваних гостей просто знахідка!

Олена

Recent Posts

Молодь Кам’янського познайомилась із роботою Верховної Ради

27 червня представники Молодіжної ради Кам'янського взяли участь в Моделі Верховної Ради України 2025 –…

20 хв. ago

У Кам’янському відбувся відкритий чемпіонат з пляжного тхеквондо

5 липня Лівобережний парк у Кам’янському перетворився на справжню арену майстерності та сили духу: тут…

50 хв. ago

У Дніпрі потонув чоловік

У суботу, 5 липня, у Дніпрі стався нещасний випадок. На пляжі, що на житловому масиві…

1 годину ago

Кам’янчан запрошують долучитися до фотоконкурсу

Музей історії міста Кам’янське запрошує кам’янчан до участі у фотоконкурсі «Кам’янське. Крізь об’єктив часу і…

2 години ago

У Дніпрі обікрали АЗС

Слідчі Дніпра повідомили про підозру місцевому мешканцю за крадіжку з АЗС. 36-річний чоловік проник до…

2 години ago

У Дніпрі розшукують дівчинку-підлітка

Поліція Дніпра розшукує 14-річну Марину Кацюбу. 5 липня близько 15.00 дівчина пішла з місця мешкання…

3 години ago