На Дніпропетровщині протягом доби ліквідовано 19 пожеж в екосистемах (відео)

Нині на Дніпропетровщині триває період пожежної небезпеки і кількість займань на відкритих територіях росте з кожним днем.

У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором: мешканці нашого регіону або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки.

Лише протягом однієї доби, 18-го червня, пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області здійснили 19 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала більше 7 га.

Так, у селі Високе Першотравненської сільської  територіальної громади Нікопольського району вогнеборці ліквідували займання сухої рослинності на площі 2 га.

Неподалік села Бородаївка Верхньодніпровської міської територіальної громади Кам’янського району надзвичайники ліквідували загорання сухостою на площі 1 га.

У селі Герасимівка Губиниської селищної територіальної громади Новомосковського району ліквідовано пожежу в екосистемі на площі 2 га.

Загалом, загорання спостерігались в усіх районах Дніпропетровщини.

Займання в екосистемах виникли на землях Девладівської та Карпівської територіальних громад Криворізького району, на території Новоолександрівської громади Дніпровського району, на землях Васильківської громади Синельниківського району, на території Юр’ївської громади Павлоградського району, на землях Губиниської громади Новомосковського району, а також у містах Кривий Ріг, Жовті Води, П’ятихатки, Верхівцеве та Дніпро.

Тож, вкотре закликаємо усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними! Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також кидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *