Зона відпочинку в центрі Кам’янського відтепер повноцінна

Сьогодні у Кам’янському фактично завершено роботи по облаштуванню великої зони відпочинку на проспекті Свободи.

Ми вже не раз розповідали про цю ділянку, яка розташована у сквері вище монумента Матері. У 2020 році за ініціативою мера Андрія Білоусова тут стартувала велика реконструкція – було знесено старі аварійні дерева та висаджено нові, встановлені лави для відпочиваючих, почало працювати одразу кілька фонтанів, причому з підсвіткою, що особливо гарно виглядає о вечірній порі. Тут же – шикарні дитячі майданчики з різними атракціонами, виросло справжнє дитяче містечко. Звісно, люди відреагували на таке оновлення – вечорами та у вихідні тут збирається чимало народу: погуляти з дітьми, випити у затінку кави або з’їсти морозиво, просто посидіти біля фонтану. І, як це часто буває, виникла потреба у санвузлі, або, проще кажучи, у туалеті, особливо тому, що тут чимало дітей.
Сьогодні такий об’єкт прийняв перших відвідувачів. Він розташований на перехресті проспекта Свободи і вулиці 9 Травня, там, де колись був сумнозвісний «генделик» «Равлик».

Санвузол дуже зручний – кондиціонування повітря, радіофікація на випадок повітряної тривоги, сучасне освітлення, естетичні умивальники і навіть столик для сповивання малюків, адже тут гуляє чимало молодих мам з дітьми. Навіть на випадок відключення енергопостачання туалет працюватиме. Так що з сьогоднішнього дня цю зону відпочинку можна вважати повноцінною.

мж
Як розповів віце-мер Олег Максименко, міська влада і в подальшому буде будувати такі санвузли у місцях масового скупчення людей, там, де в подібних об’єктах є потреба.
До речі, відвідування туалету – безкоштовне. Це начебто і гарно, але… Є дуже серйозні побоювання, що санвузол стане «місцем інтересу» для вандалів, які, на жаль, ніяк не переведуться у Кам’янському і трощать все, що бачать: лави, фонтани, ліхтарі, скульптури, клумби, дитячі атракціони. Щоб не вийшло так, що вони безкоштовно будуть сюди заходити і руйнувати все те, що створено. Залишається сподіватись, що до цього не дійде…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *