Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хрусткий салат з кабачків

У кабачках міститься велика кількість корисних мікроелементів і вітамінів, тому в сезон спеціалісти рекомендують споживати достатню кількість цього овоча. Існує безліч рецептів смачних закусок, які можна приготувати з цукіні. Втім, цей салат зі свіжих кабачків точно підкорить вас із першої порції. Готується він швидко, а продуктів для нього багато не потрібно. Ба більше, оскільки овочі не піддаються термічній обробці, всі вітаміни та корисні речовини залишаються “на місці”.

Берімося до приготування.

Інгредієнти:

500 грамів кабачків; 2-3 зубчики часнику; 3 чайні ложки лимонного соку; Пів чайної ложки солі; Пів чайної ложки цукру; ⅓ чайної ложки базиліку; ⅓ чайної ложки мускатного горіха; ⅓ чайної ложки чорного перцю меленого; ⅓ чайної ложки червоного перцю; 30 мілілітрів олії; Середній пучок руколи.

Спосіб приготування:

1. Кабачки обов’язково мають бути молодими. Перш за все потрібно натерти овоч на дрібній тертці або на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Далі потрібно посипати натерті кабачки сіллю, добре перемішати та залишити настоятись на 10-15 хвилин. Це треба для того, щоб вийшла зайва рідина.

2. Через 10 хвилин злегка притисніть ложкою натерті кабачки, витисніть зайву рідину та злийте її. Далі додайте до миски з натертими цукіні лимонний сік, базилік і мускатний горіх. Не забудьте про червоний і чорний перець.

3. Сюди ж дрібно наріжте часник. Далі візьміть рослинну олію та добре розігрійте її на сковороді, в гарячому стані додайте її до кабачків та ретельно перемішайте. Така проста маніпуляція допоможе часникові та прянощам розкрити аромат.

4. Далі додайте до кабачків подрібнену руколу та знову перемішайте.

Салат зі свіжих кабачків готовий. Смачного!

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

41 хв. ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

1 годину ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

2 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

2 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

2 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

3 години ago