Легкоатлет Роман Кулік: “Мрію у рідному Кам’янському відкрити школу по стрибкам у висоту”

Кам’янський спортсмен Роман Кулік, тренерів Сергія, Віктора та Раїси Андросовичів, не дивлячись на перенесену важку травму коліна, поїхав на чемпіонат України, та виборов друге місце у стрибках у висоту.

Про це повідомляє спортивний сайт kamyanske.com.ua.

Змагання проходили з 17 по 18 червня в Івано-Франківську. Наш спортсмен зміг стрибнути у висоту 2 метри і вибороти друге місце серед 20 учасників.

Привітали спортсмена та тренерів з визначним досягненням начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк та очільник Дніпропетровської обласної громадської організації “Бджола” Олександр Лукашов.

– Не дивлячись на важку травму та тривалу перерву, наш спортсмен стрибнув у висоту на 2 метри, – зазначив Е.Коряк. – Це дуже визначний результат, яким ми пишаємося. Дуже скоро для наших легкоатлетів з’явиться нове, сучасне місце для тренування на Соцмісті, на стадіоні “Промінь”, яке відкриють на День міста. Робимо усе, аби нашим спортсменам було комфортно займатися спортом та досягати великих успіхів.

Романа та його тренерів за високі досягнення нагородили від ГО “Бджола”.

– У цьому році ми започаткували гарну традицію – проводжати наших спортсменів, допомагаємо їм покрити витрати на проїзд та проживання, – розповів О.Лукашов. – Також ми з радістю зустрічаємо наших переможців та призерів і обов’язково від імені міського голови та ГО “Бджола” нагороджуємо за досягнення. А кожного кварталу підводимо підсумки діяльності спортивної спільноти міста.Та на цьому ми не зупинимося. У наступному році плануємо реалізувати проекти по ремонту спортивних закладів Кам’янського.

“Срібний призер” всеукраїнських змагань Роман розповів, що їхав на чемпіонат з дуже сумнівною впевненістю, адже переймався за коліно, яке довго лікував та відновлював після травми, на що пішло більше півроку.

– Бракувало змагального досвіду, хвилювався за коліно, та все ж таки вирішив спробувати, – розповів спортсмен. – Ще й погода підвела, пішов дощ, та не дивлячись на все, вдалося вийти на непоганий результат, стати другим, хоча, звичайно можна було і краще.

Роман займається легкою атлетикою 5 років, вчиться на спортивній спеціальності, планує працювати тренером та відкрити власну спортивну школу

– У мріях відкрити школу по стрибкам у висоту, – розповідає хлопець. – Тренувати дітей з самого молодшого віку, це 9-10 років для нашого виду спорту, закласти гарну базу, щоб вже у 15 років вони могли стати гарними спортсменами, перемагати на змаганнях різних рівнів, прославляти наше місто на всю країну та за її межами.

Далі на спортсмена та його тренерів чекає ще один чемпіонат України, де Роман планує стрибнути у висоту на 2.10 метра, і відібратися на чемпіонат Європи, який пройде в Ізраїлі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *