Сьогодні ми поділимося інструкцією з приготування ніжного та повітряного домашнього ванільного зефіру на желатині. Вийде навіть у школяра!
ІНГРЕДІЄНТИ
220 г цукру, 280 мл води, 20 г лимонного соку, 10 г желатину, 5 г ванільного цукру, олія для змащування.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Желатин розведи у 60 мілілітрах води. Розмішати желатин до розчинення грудочок і залишати набухати. Паралельно з цим підготуй форму, трохи змочи її водою. Застели харчовою плівкою і змасти рослинною олією.
2. У каструлю з товстим дном всип цукор, додай 220 мілілітрів води та лимонний сік. Постав на середній вогонь і, помішуючи, вари, поки цукор повністю не розчиниться.
⠀
3. На водяну баню постав набряклий желатин і нагрівай хвилини 3, постійно помішуючи. Зніми з вогню. Тонкою цівкою влий сироп в желатин, одночасно збиваючи суміш міксером на середніх обертах.
4. Потім оберти збільш до максимуму і збивай до отримання щільної повітряної маси.
5. Злегка остудивши масу, за допомогою кондитерського мішка сформуй зефірки. Зверніть увагу, що кондитерський мішок краще брати великого розміру – 45-50 см, щоб вся маса вмістилася в ньому за один раз і було зручно з ним працювати.
Залишай сушитися зефір щонайменше на 2 години, але краще більше. На ніч зефір можна забрати в холодильник до повного застигання. Готовий зефір акуратно від’єднай від харчової плівки і при бажанні посип цукровою пудрою. Смачного!
У світі онлайн гемблінгу промокоди — це не просто маркетинговий хід. Вони стали повноцінною частиною…
У Луцьку з 18 по 22 серпня відбувся тенісний турнір “Незалежні хлопці” (категорія 1) серед…
У Новокодацькому районі чоловік, пошкодивши решітку на вікні, проник до квартири, однак втекти не встиг…
До найбільших державних свят – Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності, провели у Кам'янському…
2 серпня відбувся ІІ міжнародний конкурс мистецтв «Яскраві та талановиті», що проходив у Києві. Учасницею конкурсу…
Слідчі Дніпра повідомили про підозру неповнолітньому за крадіжку мобільного телефону. 17-річний підліток під час конфлікту з…