Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гарячі бутерброди з кабачком

Смажені, запечені, на грилі, тушковані — кабачки гарні у будь-якому вигляді. Як начинка для бутербродів вони також незрівнянні. З таким корисним овочем сніданок виходить дуже смачним та поживним. Запевняємо, гарячі бутерброди з кабачком здатні затьмарити традиційні бутерброди з ковбасою.

Під час приготування цієї страви можна використовувати і зелень. Свіжі кріп та петрушка чудово доповнять картину. Їх спершу лише варто промити, а потім дрібно нарізати. Така ароматна і яскрава зелень точно не буде зайвою в начинці.

До речі, деякі господині, готуючи сніданок за цим рецептом, овочі попередньо не обсмажують. Вони з’єднують подрібнену цибулю, натерту моркву та кабачок. А потім добре все перемішують. Після викладання сирої овочевої маси на хліб вони приступають до обсмажування. Виходить також смачно, можете скуштувати.

Складові
Кабачок 1 шт., Морква 1 шт., Цибуля 0,5 шт., Соняшникова олія до смаку, Сіль 0,5 ч. л., Плавлений сир 100 г ,Хліб 100 г, Чорний перець (мелений) за смаком, Яйце 2 шт., Молоко 2 ст. л.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на ній цибулю з морквою протягом 2-3 хвилин.

2. Ретельно промиваємо кабачок. Видаляємо плодоніжку. Натираємо овоч на великій тертці. Додаємо кабачок до моркви із цибулею. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі протягом 5 хвилин. Додаємо трохи солі. Ретельно перемішуємо. Тримаємо овочі на вогні ще 1 хвилину. Потім прибираємо сковороду з плити.

3. Натираємо на тертці плавлений сир. Додаємо його до обсмажених овочів. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.

4. В окрему ємність вбиваємо яйця. Додаємо чорний перець та молоко. Добре збиваємо все виделкою.
5. Нарізаємо хліб на скибочки. Викладаємо на них тонкий шар кабачкової начинки. Потім вмочаємо один бік хліба (без овочевої маси) в яєчну суміш.
6. Обсмажуємо бутерброди на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистості. Потім перевертаємо їх начинкою вниз, злегка притискаючи лопаткою, і тримаємо на вогні ще 2 хвилини. Готово!

Якщо у вас вранці є зовсім небагато часу, можете пропустити крок із приготуванням яєчної суміші та обсмажуванням бутербродів на сковороді. Спробуйте користуватися духовкою. Викладіть кабачкову начинку на хліб та помістіть бутерброди на деко. За кілька хвилин їх можна буде діставати з духовки.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

51 хв. ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

5 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

5 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

6 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

6 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

6 години ago