У Кам’янському районі та області спіймали любителів “руського миру”

На Дніпропетровщині поліцейські оголосили про підозру трьом особам за розміщення публікацій з пропагандою комуністичного режиму. Двох чоловіків та жінку, які у соцмережах підтримували окупантів, викрили у містах Дніпро, у Нікопольському та Кам’янському районах. 

На власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі вони розміщували антиукраїнські дописи з фотографіями, які містять символи комуністичного режиму. Відповідно до закону, публічне поширення такої символіки в Україні заборонено.

58-річну жительку Дніпра встановили працівники відділення поліції № 7 Дніпровського районного управління поліції за інформацією СБУ у Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури.

59-річний мешканець  Кам’янського району розміщував дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму та поширював заклики на підтримку країни-агресора.

У Покрові Нікопольського району поліцейські викрили 66-річного чоловіка, який агітував за комуністичний режим та публікував фотографії з атрибутами і лідерами тоталітарного режиму.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *