У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

24 червня на лівобережній набережній зібралися сотні любителів здорового способу життя на легкоатлетичний пробіг під гаслом “Разом до перемоги”.

Про це повідомляє спортвний сайт kamyanske.com.ua

Захід був організований управлінням молоді та спорту Кам’янського за підтримки міського голови Андрія Білоусова та громадської організації “Бджола”.

Погода в цей день була просто непередбачувана: сонячна спека змінювалася грозою та дощем. Проте наших спортсменів нічим не налякати.

Серед учасників були, як любителі, які бігли 3 км та справжні спортсмени-професіонали, які долали дистанцію 5 км в категоріях до 40 років, 40-60 років та 60+.

Було і багато дітей.

Альбіна:

– Займаюся спортом не перший рік, тому намагаюся не пропускати таких цікавих спортивних заходів. Хоча біг не сильно подобається, та вирішила перевірити себе на витривалість та швидкість.

Поліна, Ліза, Аліна:

– Ми за здоровий спосіб життя. Вирішили перевірити свою витривалість та відстояти честь нашої ДЮСШ№4. Такі змагання дуже корисні для спортсменів, адже це ще одна можливість потренуватися та перевірити своє дихання, щоб на змаганнях ми могли показувати кращі результати. Бігли би і 5 км, та підвели травми.

Максим:

– Бігти – це корисно для м’язів, адже я вже чотири роки займаюся тхеквондо, маю блакитний пояс, постійно тренуюся, намагаюся завжди долучатися до цікавих спортивних заходів, які проводять у нашому місті. Вірю в свої сили, вірю, що добіжу.

Легкоатлетичний пробіг проводиться в нашому місті вже шостий рік поспіль. По традиції, на захід завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, голова Дніпропетровської обласної організації політичної партії “Бджола” Олександр Лукашов, секретар міськради Наталія Ктітарова, голова Кам’янської районної ради Максим Чехута та начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк.

– У цьому році ми проводимо легкоатлетичний пробіг під гаслом “Разом до перемоги”, – зазначив А.Білоусов. – Наші захисники кожного дня крок за кроком звільняють нашу землю від окупантів, наближаючи нашу перемогу, щоб ми з вами жили в незалежній, квітучій країні. Дякую кожному з вас за те, що ми зібралися підтримати наших військових. Дякую, що тримаєте наш спортивний фронт. Разом до перемоги!”.

– Цей забіг присвячений Міжнародному Олімпійському дню, який відзначається щороку 23 червня, – зазначив Е.Коряк. – Ми, спортсмени, підтримуємо олімпійський рух, наші збірні України, які зараз є послами світу на всіх світових аренах. І, найголовніше, на підтримку ЗСУ! Усі змагання з усіх видів спорту в Україні зараз відбуваються на підтримку наших воїнів та спортсменів, які у важких умовах готуються до змагань. Також нам дуже хотілося підтримати дітей, молодь та ветеранів спорту.

Усі учасники пробігу взяли участь у безпрограшній лотереї, де можна було виграти цікаві спортивні подарунки, а потім почалося найцікавіше – забіг. Сотні людей ринулися долати виснажливі кілометри. Хтось біг з усіх сил, аби перемогти, хтось просто насолоджувався моментом, бігши не поспішаючи.

Серед професіоналів найкращим став Володимир Хуторнюк. Він подолав 5 км за 17 хв. 24 с.

– Для мене брати участь в легкоатлетичному пробігу стало доброю традицією, – поділився Володимир. –  Вже не перший раз перемагаю. Багато зробив, аби прийти першим, я сподівався на цей результат, розумів, що буде складно, адже на захід приїхало багато сильних спортсменів. Але все сталося, як хотілося. Узагалі, займаюся футболом, біг для мене – віддушина. Дуже люблю спорт, для мене це поклик душі, футбол, волейбол, баскетбол – все люблю. Але такі змагання для мене – свято життя. Цю перемогу присвячую нашим захисникам. Віримо в них та підтримуємо.

Усі призери забігу:

Христина Білоусова, Ірина Гомілко, Олександр Олегов (до 40 років), Гліб Плохоцький (40+), Володимир Хуторнюк (до 40 років),  Сергій Суровцев (40+), Андрій Калинюк (40+), Сергій Чалик (40+), Євгеній Шабанов (60+), Сергій Коршунов (60+), Василь Карпович (60+).

Призерів нагородили почесними грамотами, медалями та подарунковими сертифікатами від ГО “Бджола”. Також пам’ятні медалі отримали почесні гості та судді змагань.

н

н

з

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *