У тренуванні – резерв бригади – ДФТГ Кам’янського

ДФТГ. Дуже часто чути цю абревіатуру. Але що це? Передусім – це кадровий резерв ЗСУ, це – потенційні партизани, це ті, хто ще не в війську, але готуються стати до лав захисників України. Окрім цього – це солдати, які отримали поранення або хвороби, які не дають змоги їм служити далі в армії. Фактично, можна сказати, ДФТГ- це остання лінія захисту. І, звичайно, що таку «лінію» треба будувати та постійно удосконалювати.
Добровольче формування Кам’янського зараз як раз перебуває на стадії чергового удосконалення. Триває злагодження добровольчого підрозділу, а підготовка його особового складу переходить на новий, більш якісний рівень. І це, звичайно, допомагає бійцям ДФТГ ставати більш професійними та виконувати завдання командування успішніше.
Минулого тижня на військовому полігоні пройшли планові навчання. Добровольці вдосконалювали практичні навички з тактичної медицини, інженерної, вогневої та тактичної підготовки. Військові інструктори відмітили високий рівень підготовки та злагодженості. Заліки під час здачі нормативів отримали всі!
Слід зазначити, що місцева влада допомагає бійцям ДФТГ на постійній основі. Це і допомога з речовим забезпеченням, і транспорт тощо. Зрештою, й проведення польових навчань стало можливе завдяки допомозі мерії Кам’янського та військової адміністрації Кам’янського району.
– Я не відмовляю у допомозі тим, хто робить свій внесок у перемогу над ненависним ворогом, – запевнив міський голова Кам’янського Андрій Білоусов. – Ми готові завжди підставити плече і надати допомогу ДФТГ у рамках своїх повноважень та можливостей.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *