Парк на лівобережжі Кам’янського – відпочинок на будь-який смак (фото)

Лівобережний парк Кам’янського став улюбленим місцем відпочинку мешканців спального району нашого міста. Сюди із задоволенням приїжджають кам’янчани з усіх куточків міста, адже в парку справді є де відпочити, і кожен знаходить тут розваги на свій смак.

Тіниста, доглянута територія з безліччю лавок та прогулянкових стежок, дитячі майданчики та атракціони, свіже повітря, вечірня прохолода, що йде від каналу – що ще потрібно для гарного сімейного відпочинку. Якщо заплющити очі, прислухатися до навколишнього шуму, відчути освіжаючий вітерець від водойми та трохи підключити уяву – здасться, що ви знаходитесь не у спальному районі, а десь у курортному Бердянську чи Кирилівці. Адже атмосфера у лівобережній зоні відпочинку ну дуже нагадує морський курорт.

Із приходом літньої спеки тут знову розпочало роботу унікальне для Кам’янського дитяче водне містечко. Щодня з 12:00 сюди приходять дітлахи для того, щоб повеселитись і побігати під струменями прохолодної води, покататися з водяних гірок. Територія атракціону досить велика і різноманітна, тому тут буде чим зайнятися і малюкам 2-3 років під наглядом батьків, і старшим непосидам. І все це абсолютно БЕЗКОШТОВНО! Поруч з атракціоном знаходяться зручні переодягальні, де можна змінити одяг після водних розваг. Батьки полюбляють наглядати за дітьми, зручно розмістившись на галявині, у затінку розлогих кленів та горіхів.

Також на території парку є спеціально облаштоване місце відпочинку біля води. Чистий, білий пісок, тінисті дерева, проточна, освіжаюча вода – відмінні складові літнього відпочинку.

Особливо слід відзначити те, що під час нещодавньої реконструкції парку, яка була проведена за ініціативи очільника міста Андрія Білоусова, зберегли усі зелені насадження. У будь-який час доби тут можна сховатися в тіні кленів, каштанів, платанів, беріз. Родзинкою парку є прадавній велетень-дуб, а також височенні розложисті катальпи, які привертають увагу відвідувачів рясним цвітінням, п’янким ароматом та незвичними стрілками-плодами. Майже цілий рік на цій території відпочинку квітнуть різноманітні квіти: навесні – тюльпани, влітку – різнокольорові троянди, чорнобривці, петунії, лаванда, восени – яскраві хризантеми.

Є у парку і де перекусити. Вже кілька років тут працює ресторан «The Дим», де можна випити пива, з’їсти піцу та шашлик, хот-доги, бургери, хачапурі та покурити кальян. Цього року у парку запрацював і більш бюджетний заклад. У центральному сквері парку з’явилася ятка ресторану «Маманя», поруч з якою, за столиком під парасолькою, можна поласувати морозивом, бургерами, картоплею «фрі», курячими крильцями, чебуреками, різноманітними закусками, а також насолодитися прохолодними напоями. Ще один невеликий куточок відпочинку знаходиться за територією парку, в затишку біля води. Цю зону прямо на березі каналу облаштував підприємець, що переїхав до Кам’янського з Донеччини. Вздовж водойми було викошено очерет і чагарі та встановлено зручні альтанки зі столиками.

Для любителів романтичних прогулянок хвилями є катамарани, на яких можна покататися вдвох або дружною сім’єю. Ціна такої водяної прогулянки 100 грн. за 30 хв. та 150 грн. за годину.

Для тих, хто любить активний відпочинок у парку є роллердром і майданчик для хокею на роликових ковзанах, який відмінно використовують просто для катання на роликах. Для любителів постріляти в парку обладнано тир.

Місцевій молоді особливо сподобалася зелена зона під кленами. Тут вечорами на соковитій газонній траві багато усамітнюються з книгою, влаштовують пікніки, ігри з м’ячем, заняття з йоги і просто дружні посиденьки.

Для активних малюків у парку працюють надувні гірки-батути. Вартість 60 грн. за 25 хвилин. Також у парку є дитячі лабіринти, три різні ігрові майданчики, атракціони «Ромашка», «Ланцюги», «Автодром», машинки, електричні самокати та веломобілі на будь-який смак. Для найменших відвідувачів діє атракціон «Сонечко» та нещодавно відремонтований «Павучок». Територією відпочинку курсує дитячий поїзд. Новинкою парку став дворівневий мотузковий парк. На малюків вдягають шолом, спеціальну страховку та вони із захватом долають підвісну смугу перешкод (ціна 100-150 грн.).

Потурбувалися у місті і про тих, хто приїздить на відпочинок на автомобілі. На території парку є велика зручна автостоянка, яка працює безкоштовно.

Загалом якщо ви любите спокійний відпочинок на свіжому повітрі – вам обов’язково варто відвідати парк на лівому березі Кам’янського. Гарний настрій та приємні спогади для всієї родини обов’язково забезпечені!

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: знизилися ціни на популярний овоч

В Україні почали суттєво знижуватися ціни на популярний овоч. Йдеться про тепличний огірок. Про це…

21 хв. ago

Кам’янські тхеквондисти стали другими на чемпіонаті міста в Дніпрі

18 травня у місті Дніпро на базі СК “Олімпійські резерви” пройшов відкритий Чемпіонат міста з…

46 хв. ago

Штучні озера та місцеві Мальдіви: де під Дніпром відпочити без моря

Вже третій теплий сезон мешканці Дніпра, як і усі українці, залишаються без морського відпочинку через…

50 хв. ago

На Дніпропетровщині пожежа знищила дах будинку

19 травня, о 12:15, на провулку Квітневому у Нікополі, зайнявся приватний житловий будинок.  По прибуттю…

2 години ago

Минулого тижня у Кам’янському народилося 19 дітей

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "На території міста протягом ночі…

2 години ago

Ворог знову обстрілював Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "До пізнього вечора ворог продовжував бити по Нікопольщині.…

2 години ago