Присвячена розвідникам: на Дніпропетровщині презентували нову поштову марку

На Дніпропетровщині ввели в обіг нову поштову марку. Вона присвячена бійцям воєнної розвідки. Це другий випуск із серії «Слава силам оборони і безпеки України!». І загалом 19-й з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Погасили марку в символічний день. Саме 30 червня минулого року був звільнений від російських окупантів острів Зміїний. Це лише одна з яскравих та вдалих спецоперацій, яку провела воєнна розвідка України. До неї входять легендарні підрозділи, які тихо й непомітно роблять свою справу. Й вже стали нічним жахом ворога», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

На марці зображений розвідник під час виконання бойового завдання. Тираж – 1 млн 75 тис примірників. Автор поштового випуску – заслужений художник України Олександр Охапкін. Загалом на аркуші 5 марок, а ще купон із емблемою.

Частину коштів з продажу спрямують на техніку для захисників. Аби вони продовжували якісно і впевнено нищити загарбників.

«Із загального тиражу Дніпропетровщина отримала 42 тис примірників. Відсьогодні випуск – у вільному доступі в усіх поштових відділеннях області. А ще онлайн-магазинах», – розповів директор Дніпропетровської дирекції АТ «Укрпошта» Антон Ізотов.

Традиційно до марки випустили конверт та листівку. Окрім них, розробили креативні мерчі. Зокрема, футболки, термопляшки, сумки-шопери, килимки для комп’ютерної мишки.

«Вже зараз такі марки мають історичну цінність. А кожен випуск, присвячений нашим оборонцям, це підтримка захисників. Адже їм зараз важко. Але вони продовжують боронити країну», – додав  член правління Дніпропетровського відділення асоціації філателістів України Дмитро Цимиренко.

Наступну марку Укрпошта планує презентувати вже у липні. Це буде продовження серії, присвяченої оборонцям. Кого саме зобразять – не розкривають.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *