“Зливав” ворогу координати: у Дніпрі судитимуть зрадника

У Дніпрі судитимуть російського агента, який «зливав» ворогу розташування військових літаків ЗСУ.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Дніпра за фактами держзради, поширення інформації про розташування ЗСУ та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2,  ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився на пропозицію співробітника головного управління генерального штабу ЗС РФ надавати інформацію щодо розташування військової техніки та підрозділів військовослужбовців ЗСУ.

Для комунікації з куратором прихильник «русского мира» використовував месенджер. Агент надсилав зібрані дані щодо розташування військової авіації – літаків, блокпостів, місця дислокації, кількості особового складу військових ЗСУ та скріншоти Google maps з координатами.

Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.
Також чоловік у розмовах з представником держави-агресора висловлював жаль, що місто Дніпро «не  звільнили», а у соцмережі поширював антиукраїнські дописи.
Ворожого інформатора затримано наприкінці березня 2023 року. У нього вилучено мобільний телефон із доказами його причетності до протиправної діяльності.
Наразі обвинувачений перебуває під вартою. За клопотанням прокурора судом накладено арешт на його майно.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *