У Дніпрі жінка майже рік отримувала пенсію свого померлого батька

Мешканка Дніпра майже рік приховувала смерть власного батька від Пенсійного фонду, щоб отримувати його пенсію. Її судили.

Що вирішив суд, повідомляє «Дніпро Оперативний».

Як йдеться у вироку Індустріального районного суду, жінка з Дніпра мала безпосередній доступ до пенсійної банківської картки свого батька, знала пін-код від вказаної банківської картки і була обізнана про те, що на неї щомісяця будуть надходити грошові кошти, та не звернулася із заявою до Пенсійного фонду про припинення виплати пенсії пенсіонеру у разі його смерті.

За період з серпня 2022 року по травень 2023 року жінка незаконно отримала та розпорядилася на власний розсуд 118 059,03 грн. Відмітимо, вона займається підприємницькою діяльністю, заміжня, дітей не має. У суді підсудна беззаперечно визнала свою винуватість та не оспорювала встановлені досудовим розслідуванням обставини.

4 липня 2023 року Індустріальній суд Дніпра визнав жінку винуватою у заволодінні чужим майном шляхом обману (або шахрайство),  і призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік. Але враховучи щире каяття, вона може бути звільнена раніше, якщо протягом іспитового строку вона не вчинить нового злочину.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *