Пам’яті Петра Гричука: у Кам’янському провели волейбольний турнір, присвячений великому тренеру

8 липня на волейбольних майданчиках на лівобережжі міста відбувся волейбольний турнір, присвячений Дню пам’яті тренера-викладача з волейболу Придніпровського металургійного фахового коледжу Петра Васильовича Гричука.

Про це повідомляє спортивний сайт kamyanske.com.ua.

Організаторами заходу виступили Федерація волейболу Кам’янського спільно з управлінням молоді та спорту міськради, за підтримки міського голови Андрія Білоусова та ГО «Бджола».

У видовищних змаганнях взяли участь близько 30 команд з Дніпропетровської області та нашого міста, серед них:

  • Жіночі команди:

ДЮСШ №2, тренера Віталія Серьогіна, ДЮСШ №2, Наталії Гальки, випускники ДЮСШ №2, «Кам’янчанка», «Прометей», Хіміко-технологічний коледж.

  • Юнацькі команди:

Ліцей №37, Металургійний коледж, Енергетичний коледж, «Фенікс», «Скаді» (школа №35), «БАМ».

  • Команди чоловіків-аматорів:

«Шарк», «Позитив», «Випускники», «Мустанг», «БАМ», ДДТУ, команда села Березнуватівки.

  • Команди ветеранів 50+:

кам’янські команди «Паляниця» і «Прометей», смт. Царичанка.

  • Команди ветеранів 65+:

Кам’янське, Дніпро, Новомосковськ, Верхньодніпровськ, Донецька область.

На заході були присутні почесні гості: начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, президент ГО «Федерація волейболу Кам’янського» Тетяна Борис, депутати мськради, представники ГО «Бджола» Тетяна Дарадан,  Ірина Краюшкіна та Ганна Берковська.

– Дуже приємно, що так багато команд сьогодні завітали на наш турнір, пам’яті видатного тренера-викладача, який більше 40 років працював у металургійному коледжі, виховав цілу плеяду хороших людей, спортсменів. Світла пам’ять видатній людині. Будемо і надалі підтримувати одне одного. Дякуємо нашим Збройним Силам України, які дають можливість проводити такі заходи. Віримо в Україну та нашу перемогу, – сказав Едуард Коряк.

– Прийміть вітання та найкращі побажання перемоги, нехай переможе найсильніший. А ви всі сильні духом, вірою в перемогу, в перемогу України. Депутатський корпус на чолі з мером Андрієм Білоусовим роблять усе, аби підтримати здоровий спосіб життя. І сьогодні у нас справжнє свято спорту та здорового способу життя. Зі святом вас, – привітала Тетяна Дарадан.

Багато теплих слів було сказано на адресу Петра Гричука. Викладач Придніпровського металургійного фахового коледжу, колега та його близький друг Іван Якименко розповів, що йому дуже не вистачає Петра Васильовича.

– Я його знаю найбільше, ми разом виросли, навчалися, працювали, все життя були разом. Він був тренером від Бога, йому дано, він виховав близько п’яти поколінь справжніх спортсменів. Його дуже не вистачає.

Пам’ять видатного тренера вшанували хвилиною мовчання. Після чого, команди розійшлися по своїм полям і почали справжні волейбольні баталії. Навіть спека не зупинила активних спортсменів грати та вигравати. Адже, як казав Петро Васильович: «Волейбол – моє життя, волейбол – моя гра, з волейболом – ми разом, з волейболом – назавжди!». Його слова вкотре підтвердили гравці, його вихованці.

Василь Поцелуєв, капітан команди «Паляниця»:

– Сьогодні проводимо змагання пам’яті легенди волейболу Петра Гричука. Зранку, перед смертю, він ще збирався йти на тренування, але серце не витримало. Не витримало з багатьох причин, в тому числі й із-за війни. Тому, велике дякую нашим воїнам, які дають можливість усім віковим категоріям проводити такі чудові турніри. Дякую за благоустрій волейбольних майданчиків. По області всі заздрять, що у Кам’янському так розвинутий спорт і проводяться різні змагання. Багато ветеранів грають та беруть участь у змаганнях всеукраїнського рівня. Нещодавно ми їздили на турнір у Хмельницький, де серед ветеранів 55+ наша команда зайняла 3 місце, а в категорії 50+ – 4 місце. Поїхали туди завдяки спонсорській допомозі ГО «Бджола» та міського голови, а також управління молоді та спорту. Вони нам дуже допомагають. Зараз ми готуємося до Всеукраїнського турніру у Дніпрі, тому сьогоднішні змагання стали для нас гарним тренуванням.

Олександр Терещенко, капітан команди «Випускники»:

– З 2005 по 2009 рік вчився в металургійному коледжі, де нас тренував Петро Гричук. Це єдиний наш тренер, який завжди давав настанову тільки перемагати, тільки йти вперед. Він сказав: «Я зроблю з вас фанатиків волейболу». Так воно і вийшло. У волейбол граємо вже майже 20 років. В 2008 році у Запоріжжі проходила спартакіада серед команд гірничодобувної промисловості, де ми завдяки Петру Васильовичу стали двуразовими чемпіонами України. Його дуже не вистачає, ми пам’ятаємо про нього. Він завжди організовував різні волейбольні змагання, його справу будемо продовжувати.

По результатам змагань, кращими стали:

  • Жінки: 1 місце «Кам’янчанка», 2 місце – Хіміко-технологічний коледж, 3 місце – «Випускники ДЮСШ №2».
  • Юнаки: 1 місце – смт. Царичанка, 2 місце – Ліцей №37, 3 місце – «Фенікс».
  • Чоловіки-аматори: 1 місце – «Випускники», 2 місце – «Шарк», 3 місце – ДДТУ.
  • Ветерани 50+: 1 місце –  «Паляниця», 2 місце – смт. Царичанка, 3 місце – «Прометей».
  • Ветерани 65+: 1 місце – Дніпро, 2 місце – Новомосковськ, 3 місце – «Чумак» Верхньодніпровська.

ка

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *