Меренговий торт можна приготувати як торт, а можна подати окремими тістечками. У будь-якому разі завдяки різнобарвним ягодам на вершково-білому безе десерт матиме красивий вигляд.
Для безе
Для крему
Ягоди для топу
Приготуйте безе. Збийте яєчні білки та винний камінь (лимонний сік) на низькій швидкості до утворення піни, близько 2 хвилин.
На середній швидкості поступово додавайте цукор, збиваючи до жорстких піків, 7-8 хвилин, але не збивайте занадто сильно; яєчні білки повинні мати м’який і гладкий, а не грудкоподібний або сухий вигляд.
Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Двома ложками викладіть безе гірками на підготовлені дека. Залиште між кожною ложкою достатню відстань. Якщо ви вирішили подавати десерт окремими тістечками, покладіть білкову масу відповідним чином.
Перенесіть деко в розігріту духовку і зменшіть температуру до 100-110 градусів. Випікайте, доки меренги не стануть твердими і не застигнуть, близько 1 години 15 хвилин. Після вимкнення духовки залиште меренги ще на 2 години.
Акуратно зніміть безе з пергаменту і викладіть на деко.
Приготуйте крем. Збийте вершки, цукрову пудру та ванільний екстракт до середніх піків.
Змішайте полуницю, малину, ожину та чорницю з цукром, лимонним соком та цедрою. Залишіть на 10 хвилин.
Перед подаванням полийте меренгу кремом. Викладіть ягоди рівним шаром, і одразу ж подавайте.
23 травня у спортивному комплексі «Слобожанський» відбувся яскравий турнір з баскетболу серед дівчат 5-9 класів…
У Кам’янському у суботу, 24 травня, о 14.00 відбудеться фінал турніру з міні-футболу серед команд…
1 червня, у День захисту дітей, на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки відбудеться відбудеться…
Поліція Дніпра розшукує 12-річного Радоміра Рассказова. 23 травня малолітній хлопець пішов з дому в Новокодацькому…
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру юнаку у вчиненні диверсії в умовах…
Поліція м. Кривий Ріг затримала підозрюваного, який побив знайомого до смерті. Під час сварки зловмисник завдав…