Меренговий торт можна приготувати як торт, а можна подати окремими тістечками. У будь-якому разі завдяки різнобарвним ягодам на вершково-білому безе десерт матиме красивий вигляд.
Для безе
Для крему
Ягоди для топу
Приготуйте безе. Збийте яєчні білки та винний камінь (лимонний сік) на низькій швидкості до утворення піни, близько 2 хвилин.
На середній швидкості поступово додавайте цукор, збиваючи до жорстких піків, 7-8 хвилин, але не збивайте занадто сильно; яєчні білки повинні мати м’який і гладкий, а не грудкоподібний або сухий вигляд.
Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Двома ложками викладіть безе гірками на підготовлені дека. Залиште між кожною ложкою достатню відстань. Якщо ви вирішили подавати десерт окремими тістечками, покладіть білкову масу відповідним чином.
Перенесіть деко в розігріту духовку і зменшіть температуру до 100-110 градусів. Випікайте, доки меренги не стануть твердими і не застигнуть, близько 1 години 15 хвилин. Після вимкнення духовки залиште меренги ще на 2 години.
Акуратно зніміть безе з пергаменту і викладіть на деко.
Приготуйте крем. Збийте вершки, цукрову пудру та ванільний екстракт до середніх піків.
Змішайте полуницю, малину, ожину та чорницю з цукром, лимонним соком та цедрою. Залишіть на 10 хвилин.
Перед подаванням полийте меренгу кремом. Викладіть ягоди рівним шаром, і одразу ж подавайте.
З 27 по 31 жовтня в місті Вінниця відбулися Чемпіонат України серед юнаків та Кубок…
Під час конфлікту жінка завдала потерпілому смертельного ножового поранення. Повідомлення про злочин надійшло до поліції…
1 листопада розпочався прийом заявок на участь у Фестивалі-конкурсі на здобуття найвищої нагороди Придніпров’я «Січеславна»…
Згідно з інформацією ДТЕК, діятимуть такі графіки: 1.1 черга: Світло буде весь день 1.2 черга:…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "За даними з обласної військової адміністрації, кількість жертв…
Про це повідомив в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "Кількість жертв ворожої атаки на Самарівський район …