Меренговий торт можна приготувати як торт, а можна подати окремими тістечками. У будь-якому разі завдяки різнобарвним ягодам на вершково-білому безе десерт матиме красивий вигляд.
Для безе
Для крему
Ягоди для топу
Приготуйте безе. Збийте яєчні білки та винний камінь (лимонний сік) на низькій швидкості до утворення піни, близько 2 хвилин.
На середній швидкості поступово додавайте цукор, збиваючи до жорстких піків, 7-8 хвилин, але не збивайте занадто сильно; яєчні білки повинні мати м’який і гладкий, а не грудкоподібний або сухий вигляд.
Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Двома ложками викладіть безе гірками на підготовлені дека. Залиште між кожною ложкою достатню відстань. Якщо ви вирішили подавати десерт окремими тістечками, покладіть білкову масу відповідним чином.
Перенесіть деко в розігріту духовку і зменшіть температуру до 100-110 градусів. Випікайте, доки меренги не стануть твердими і не застигнуть, близько 1 години 15 хвилин. Після вимкнення духовки залиште меренги ще на 2 години.
Акуратно зніміть безе з пергаменту і викладіть на деко.
Приготуйте крем. Збийте вершки, цукрову пудру та ванільний екстракт до середніх піків.
Змішайте полуницю, малину, ожину та чорницю з цукром, лимонним соком та цедрою. Залишіть на 10 хвилин.
Перед подаванням полийте меренгу кремом. Викладіть ягоди рівним шаром, і одразу ж подавайте.
Дженніфер Лопес у межах свого туру «Up all night» виступила з концертом в іспанському місті Понтеведра, у парку Тафіса. На сцені…
Служба безпеки України та Національна поліція затримали двох мешканок Полтави, які працювали на російське ГРУ…
У понеділок, 14 липня, у Кам’янському відзначили боксера та майстра кулачних боїв Олега Лащевського. На…
Кам’янське отримало чергову партію гуманітарної допомоги від партнерів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…
З 9 по 13 липня в місті Умань відбувся фінал Чемпіонату України серед юнаків ДЮСШ…
Із середи, 16 липня, у Дніпропетровській області змінюється графік руху низки приміських поїздів. Про це…