Меренговий торт можна приготувати як торт, а можна подати окремими тістечками. У будь-якому разі завдяки різнобарвним ягодам на вершково-білому безе десерт матиме красивий вигляд.
Для безе
Для крему
Ягоди для топу
Приготуйте безе. Збийте яєчні білки та винний камінь (лимонний сік) на низькій швидкості до утворення піни, близько 2 хвилин.
На середній швидкості поступово додавайте цукор, збиваючи до жорстких піків, 7-8 хвилин, але не збивайте занадто сильно; яєчні білки повинні мати м’який і гладкий, а не грудкоподібний або сухий вигляд.
Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Двома ложками викладіть безе гірками на підготовлені дека. Залиште між кожною ложкою достатню відстань. Якщо ви вирішили подавати десерт окремими тістечками, покладіть білкову масу відповідним чином.
Перенесіть деко в розігріту духовку і зменшіть температуру до 100-110 градусів. Випікайте, доки меренги не стануть твердими і не застигнуть, близько 1 години 15 хвилин. Після вимкнення духовки залиште меренги ще на 2 години.
Акуратно зніміть безе з пергаменту і викладіть на деко.
Приготуйте крем. Збийте вершки, цукрову пудру та ванільний екстракт до середніх піків.
Змішайте полуницю, малину, ожину та чорницю з цукром, лимонним соком та цедрою. Залишіть на 10 хвилин.
Перед подаванням полийте меренгу кремом. Викладіть ягоди рівним шаром, і одразу ж подавайте.
2 вересня на вулиці Ігоря Новицького у Кривому Розі сталася пожежа в житловому будинку на…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Усе своє життя він присвятив спорту та розвитку…
Станом на 1 вересня в освітніх закладах Дніпропетровської області відкрито понад 800 вакансій. За даними…
Коли за справу береться молодь Каметсталі, звична ініціатива перетворюється на справжню місію добра і тепла.…
Павлоградські правоохоронці розшукують 54-річного Володимира Шатало. 31 серпня чоловік пішов з місця мешкання та не…
Міжнародний волонтерський логістичний центр «Марлог» запрошує 6 вересня на 1-й міський ветеранський турнір з петанку…