Кам’янчани можуть отримати допомогу психолога безкоштовно: як це зробити

Отримати допомогу психолога чи психіатра в Україні можна безкоштовно. У різних куточках нашої країни таку допомогу можуть надати понад 8 тисяч спеціалістів. Знайти відповідного лікаря можна у вашому регіоні самостійно.

Як це зробити, розповіли у НСЗУ.

Як знайти безкоштовного психолога

Психологічної та психіатричної допомоги зараз потребує багато українців. І таку допомогу можна отримати у багатьох медичних закладах в Україні. Наразі безкоштовно послуги надає понад 8 тисяч спеціалістів. Щоб знайти необхідного лікаря, вам знадобиться лише інтернет та інструкція.

1. Зайдіть на сайт НСЗУ до розділу “Е-дані”. Виберіть “Аналітичні панелі” (Дашборди) та перейдіть до дашборду “Надавачі медичної допомоги за напрямком: Психологічна та психіатрична допомога”.

Для перегляду дашборду зі смартфона потрібно увімкнути функцію автоповороту в налаштуваннях та повернути смартфон горизонтально.

2. Виберіть область, громаду або селище.

3. Виберіть вид допомоги, який вас цікавить:

  • Первинна, якщо шукайте сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, який пройшов підготовку та надає психологічну допомогу.
  • Амбулаторну, якщо шукайте поліклініку, де є лікар-спеціаліст (психолог, психіатр, психотерапевт). Звернутися до психіатра можна без скерування.
  • Стаціонарну, якщо шукайте спеціалізовану медустанову, яка надає стаціонарну психологічну допомогу. Для звернення скерування не є обов’язковим.
  • Мобільну, якщо шукайте медустанову, яка надає допомогу по пакету “Психіатрична допомога дорослим та дітям, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами”. Таку підтримку може отримати людина за місцем проживання. Необхідно мати скерування.

4. Якщо цікавить саме наявність у закладі лікаря, то в полі “Посада лікаря” вибирайте необхідний пункт: лікар загальної практики – сімейний лікар, лікар-психіатр, лікар-психолог і т.д.

5. На карті з’являться медустанови, які відповідають вибраним фільтрам. А також їх адреси та телефони, за якими можна звернутися та записатися на прийом.

Margaret

Recent Posts

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

2 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

3 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

3 години ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "5 травня поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині, в…

4 години ago

21 медаль кам’янських веслувальників

16-17 травня 2024 року у місті Дніпро пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках…

5 години ago