Міжнародні партнери передали громадам Дніпропетровщини 5 водовозів

До громад Дніпропетровщини, які потерпають від проблем з водопостачанням, поїхали ще 5 водовозів. Кожен з них – на 8 кубів. Спецмашини передало Управління ООН з обслуговування проєктів, повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Вже понад місяць наша область страждає від наслідків теракту на Каховській ГЕС. Два райони – Нікопольський та Криворізький – мають проблеми з водою. Робимо все, аби вирішити їх якнайшвидше, будуємо водогони. Поки тривають роботи, воду людям підвозимо», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

Він наголосив, що оперативність підвозу залежить й від кількості спецмашин. Тому кожна з них важлива. У нагоді стануть 5 нових водовозів.

«Машини нові. Платформа довжиною 6,5 метрів. Двигун на 300 кінських сил. Потужності вистачає. Вони обладнані кондиціонером, круїз-контролем. Всередині буде комфортно», – розповів водій Ігор Бордонос.

Авто поїхали до Грушівської, Червоногригорівської, Нивотрудівської, Марганецької та Покровської громад.

«У нашій громаді воду розвозять чотири пожежні машини та старенький водовоз. Він – на 4 куба, а новий – аж вдвічі місткіший. Він нам дуже потрібний. Це величезний подарунок», – сказала в.о. обов’язки Червоногригорівського селищного голови Олена Крайнік.

«Каховське водосховище пусте. Водоканал не може забирати воду. Нам її доставляють. В місті 55 пунктів підвозу. Вже пробили 7 скважин. Новий водовоз зараз – дуже корисна річ. Дякую всім, хто допомагає», – наголосив міський голова Марганця Геннадій Боровик.

Загалом для підвозу води мешканцям постраждалих районів задіяні майже 300 цистерн різних видів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *