Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочеві бульйонні кубики

Немає часу на приготування наваристого супу? Використовуйте овочеві бульйонні кубики, і вже за півгодини до столу можна буде подавати ароматну першу страву. Така зручна заготівля завжди допоможе.

Ви її можете зробити як з овочів, так і з додаванням м’яса. За бажанням обсмажте цибулю зі 150 грамами курячої грудки, нарізаної невеликим кубиком. А потім протушкуйте все з рештою овочів. Завдяки цьому інгредієнту ви зможете отримати дуже поживний суп з більш насиченим смаком.

Заморозка – один із найважливіших етапів під час приготування домашніх кубиків для супів. Варто пам’ятати, що овочева маса в морозильній камері повинна добре схопитися і стати твердішою. Але не можна допустити, щоб вона перетворилася на кригу.

Складові
Цибуля 100 г, Морква 200 г, Стебло селери 100 г, Цибуля-порей 100 г, Часник 3 зуб., Петрушка 1 пуч., Сіль 1 ст. л., Куркума 1 ч. л., Вода 80 мл, Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її великим кубиком. Добре промиваємо цибулю-порей. Крупно нарізаємо її. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо трохи на ній два види цибулі.

2. Очищаємо моркву. Нарізаємо її півкільцями. Миємо стебла селери і подрібнюємо їх. Додаємо овочі до сковороди. Обсмажуємо все протягом 3 хвилин. Вливаємо до овочів воду. Тушкуємо все під кришкою на помірному вогні протягом 10 хвилин. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник до решти овочів. Добре перемішуємо і чекаємо ще півхвилини. Забираємо сковороду із плити.

3. Поміщаємо овочеву масу в подрібнювач. Додаємо промиту петрушку, попередньо нарізавши її. Всипаємо сіль та куркуму. Подрібнюємо всі інгредієнти до однорідного стану.
4. Застеляємо форму харчової плівкою. Поміщаємо в неї отриману масу, намагаючись її рівномірно розподілити. Рівняємо овочеву суміш лопаткою.
5. Накриваємо заготівлю харчовою плівкою в контакт. Відправляємо форму в морозильну камеру на 3 години. Нарізаємо овочеву масу на кубики, кожен з яких загортаємо у фольгу.

Зберігати готові бульйонні кубики слід у звичайному поліетиленовому чи зип-пакеті. Так вони не розсиплються у морозильній камері, і їх можна буде легко знайти. Додаєте один такий кубик у суп – і ціла каструля смачної першої страви готова!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському до нагоди ювілея мешканцям ОСББ “Юність 39” подарували альтанку

Сьогодні виповнюється 50 років з дня введення в експлуатацію будинку по вулиці Олени Пчілки, 39,…

6 години ago

Мер Кам’янського відвідав навчальний осередок, де впроваджується програма предмета «Захист України»

Мер Кам'янського разом із начальником Кам’янської районної військової адміністрації Олегом Гапічем відвідали один із навчальних…

9 години ago

На Дніпропетровщині ревнивець убив односельця

Поліцейські Синельниківського районного управління затримали зловмисника який через ревнощі позбавив життя односельця. Під час сумісного…

10 години ago

У гімназіях і ліцеях Кам’янського триває будівництво нових бомбосховищ та ремонт укриттів (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Продовжуємо покращувати стан укриттів у наших навчальних закладах.…

10 години ago

У Дніпрі судитимуть дебошира

У Дніпрі судитимуть місцевого мешканця за побиття та шахрайство: дізнавачі завершили досудове розслідування та скерували…

11 години ago

Поліцейські Кам’янського долучилися до донорства крові

Зібрана кров поповнить запаси банку крові та допоможе врятувати не одне життя. 19 та 20…

11 години ago