Кому і в який строк потрібно вклеїти фото в паспорт: нововведення через скасування карантину

У липні зі скасуванням карантину в Україні поновили строки, в які слід вклеїти нове фото в паспорт. Зробити це необхідно до кінця місяця. Інакше «книжечку» доведеться обов’язково змінити на ІD-картку. Кому саме варто поквапитися, розповів начальник ГУ Державної міграційної служби в Дніпропетровській області Богдан Чегіль. 

«На час пандемії коронавірусу строків, в які слід вклеїти фото в паспорт, можна було не дотримуватися. З 1 липня Уряд скасував карантин, і їх поновили. Але ці норми стосуються не всіх», – розповів Богдан Чегіль.

Вони для тих, кому з 13 березня 2020-го до 24 січня 2022 року виповнилося 25 чи 45 років. А саме – хто протягом місяця після дня народження не поновив світлину. Зробити це необхідно до 1 серпня. В іншому разі паспорт-книжечка стане недійсною. А замінити його можна буде тільки на ID-картку.

«Потрібно звернутися до будь-якого підрозділу ДМС, до центру «Паспортний сервіс» чи ЦНАПу. Необхідний перелік документів можна знайти на нашому сайті», – зазначив Богдан Чегіль. 

Не обов’язково вкладатися в терміни вклеювання фото тим, хто відзначив День народження під час великої війни та за місяць до її початку. Зробити це можна буде вже після скасування воєнного стану – протягом 30 днів.

Цьогоріч Державна міграційна служба в Дніпропетровській області надала майже 200 тис адмінпослуг. Зокрема, поновили світлину в паспорті понад 18 тис людей.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *