Мешканка Дніпра інформувала окупантів про переміщення ЗСУ

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру працівниці одного із підрозділів АТ «Укрзалізниця» у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана – уродженка Приморського краю рф, яка тривалий час проживає у м. Дніпро, поширила інформацію військового характеру представнику держави-агресора. Для зв’язку вона використовувала месенджер «Telegram».

Жінка надіслала співрозмовнику з росії відеофіксацію місця розташування військових ЗСУ, які забезпечують охорону одного із мостів у м. Дніпро.

Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі Силами безпеки і оборони України.

У ході обшуку у неї вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

За клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *