Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучний пиріг із суфле

Якщо вам встигла набриднути класична шарлотка, представляємо вашій увазі розкішний яблучний пиріг із суфле. Це дивовижно смачна випічка, від дивовижного аромату якої голова може піти обертом.

Складається такий апетитний пиріг із розсипчастого тіста, соковитого яблучного прошарку і ніжного крему. Поєднання цих трьох складових неймовірно вдале. Важко уявити найкращу комбінацію.

Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайні інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що справу зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика.

Складові
Яйце 2 шт., Цукор 120 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 250 г, Масло вершкове 90 г, Сіль дрібка, Яблука 500 г, Лимонний сік 3 ст. л., Сметана 400 г, Кукурудзяний крохмаль 30 г.

Приготування
1. З’єднайте пшеничне борошно із розпушувачем і сіллю. Додайте нарізане невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. Перетріть все в крихту. Відокремте від неї третину. Покладіть меншу частину крихти в пакет і відправте в морозилку на 15 хвилин.

2. Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків 40 г цукру. Ретельно перемішайте. Влийте яєчну суміш до пшеничної крихти. Добре все перемішайте до однорідності. Застеліть форму для випікання пекарським папером. Викладіть у неї більшу частину тіста, формуючи бортики. Відправте форму в холодильник на 20 хвилин.

3. Приготуйте фруктову начинку. Промийте яблука. Видаліть насіння та наріжте фрукти кубиками. Додайте до яблук лимонний сік. Добре перемішайте.
4. Викладіть яблука на сковороду. Додайте до них 40 г цукру. Добре все перемішайте. Тушкуйте фрукти на невеликому вогні протягом 10 хвилин, активно помішуючи.
5. Приготуйте крем-суфле. У глибокій ємності з’єднайте яєчні білки з 40 г звичайного та 1 ч. л. ванільного цукру. Збийте до стійких піків. Додайте сметану та кукурудзяний крохмаль. Збийте все до пишної однорідної маси.
6. У форму з тістом викладіть остиглі яблука, рівномірно їх розподіляючи. Зверху помістіть крем-суфле, рівняючи його лопаткою. Присипте пшеничною крихтою верх пирога.

7. Відправте форму в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готово!
Як тільки ви дістанете пиріг із духовки, його пишнота може вразити. Через кілька хвилин, коли верхівка трохи охолоне, випічка осяде. Попри це десерт не втратить своєї повітряної текстури.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському судитимуть чоловіка, який застрелив свою дружину

Досудове розслідування, розпочате за фактом умисного вбивства - завершено.Обвинувальний акт щодо 36-річного фігуранта скеровано до…

7 години ago

22 мешканки Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Владислав Гайваненко. "Материнська любов…

7 години ago

Під Кам’янським чоловік порізав знайомого: що вирішив суд

За замах на вбивство знайомого 24-річний чоловік проведе 7 років за ґратами. У ході слідства…

7 години ago

Поліцейські Кам’янського нагадують громадянам про використання світловідбивних елементів

У темний час доби, під час туману чи опадів або у разі вимкнення освітлення видимість…

8 години ago

Автор хіта “Танцюй зі мною повільно” впав у кому: дружина зірки показала його та розкрила діагноз

Український співак ADAM (справжнє ім’я — Михайло Клименко), відомий хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау», опинився у критичному стані та вже тривалий…

9 години ago

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

9 години ago