На Дніпропетровщині спіймали шахрая, який наживався на людях, які потерпали від нестачі води

У Покрові Нікопольського району 38-річний місцевий мешканець наживався на людях, які потерпали від нестачі води.

До відділу поліції № 2 Нікопольського РУП  звернулися шість потерпілих, які купували баки для води за оголошенням на одному із сайтів. Вони повідомили, що після здійснення передплати, продавець перестав виходити з ними на зв’язок. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що до злочину причетний раніше неодноразово судимий за майнові злочини чоловік. Він вигадав схему обману людей, що опинилися в скрутному становищі через проблеми з водою внаслідок підриву Каховської ГЕС. У червні впродовж декількох днів зловмисник розміщував оголошення про продаж ємностей для води об’ємом на сто літрів. Отримавши передоплату, товар не надсилав, а гроші привласнював.

У фігуранта вилучили мобільний телефон та частину грошей – їх повернули потерпілим.

21 липня зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні 6 фактів злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо громадянам: обирайте післяплату, співпрацюйте з перевіреними магазинами й продавцями. Розміщення оголошень про продаж товарів за низькою ціною може бути черговою шахрайською схемою. Будьте уважними!

Якщо ж ви все ж потрапили «на гачок» аферистів та вас ошукали – негайно зверніться до кіберполіції або на лінію «102».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *