Навчальним закладам Дніпропетровщини передали ще 8 нових автобусів

Навчальним закладам Дніпропетровщини передали ще 8 нових шкільних автобусів. Вони вирушили до Богданівської, Васильківської, Магдалинівської і Томаківської громад. Транспорт придбаний державним та місцевим коштом. 

«Вручати ключі від новеньких автобусів завжди приємно. Бачу, з якою радістю їх приймають педагоги. Адже ці машини – можливість повернути учнів до шкіл. Аби там знову вирувало життя. Саме так, у навчальних класах, плануємо наступний рік для наших дітей. Замість онлайну переважно будуть очна або змішана форми освіти», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що загалом для освітніх закладів області цьогоріч закупили 26 шкільних автобусів. Їх передають партіями.

Минулого разу вручили 12 машин. Сьогодні – ще 8.

Директорка одного з ліцеїв Магдалинівської громади пані Тетяна отримала ключі одразу від трьох автобусів. Каже, дітей багато, потреба в транспорті велика. З першого вересня в навчальному закладі збираються повернутися до очної форми. Запевняє, для цього у ліцею є всі можливості. Зокрема, облаштоване укриття на випадок повітряних тривог.

«Шкільні автобуси – гарний подарунок. Це безпека та комфорт дітей. А ще – спокій батьків. Дякуємо ОВА за те, що про нас турбуються. Учні дуже чекають навчального року. Аби побачити один одного, поспілкуватися. І в них буде така можливість», – наголосила пані Тетяна.

Вона розповіла, що й попри онлайн-уроки школярі радували успіхами. Зокрема, випускниця ліцею серед трьох учнів області, які здобули максимальні бали з мультипредметного тесту. По 200 з усіх трьох предметів: української мови, математики та англійської.

«Ми опорний заклад. Підвозимо дітей з 5 сіл. Тепер також маємо новий автобус. Він красивий, чистенький. Спасибі. Дуже цінна така увага», – сказала директорка ліцею з Томаківської громади Тамара.

До поповнення шкільного автопарку долучаються й міжнародні партнери. Вони вже подарували Дніпропетровщині майже два десятка автобусів. Ще 11 планує направити Данія.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *