Про що не сказали кам’янчанам

25 липня відбулися збори мешканців багатоквартирних будинків № 31 по вулиці Спортивній та № 29 по проспекту Шевченка.

Ці збори були фактично організовані представниками приватної управляючої компанії «Лідер-Комфорт» (по-старому такі структури ще називають ЖЕКами).
Нагадаємо, що керують «Лідер-Комфортом» ті самі люди, що колись біли керманичами сумнозвісної управляючої компанії УКОЖФ і які були звідти звільнені за неякісну роботу. Але про це – трохи нижче.
На збори, як і очікувалось, прибули керівники «Лідер-Комфорту». Звісно, вони тут же почали розповідати всім, що їх начебто запросили самі мешканці.  Проте треба бути зовсім наївним і не обізнаним з реаліями Кам’янського, щоб у це повірити – серед мешканців було кілька людей, які так чи інакше зв’язані з «Лідер-Комфортом», і вони, напевно, за вказівкою керівництва цієї фірми і організували збори із так званим «запрошенням».

люди
Що стосується самих зборів, то на них прийшло близько 10 осіб. Представники «Лідер-Комфорту» багато розповідали про те, як чудово вони обслуговують житло і яке щастя звалиться на голови мешканців вищевказаних будинків, якщо вони відмовляться від послуг комунального підприємства «Добробут», а саме воно зараз обслуговує ці будинки, і скористуються  послугами «Лідер-Комфорту». Мешканці слухали, критикували КП «Добробут», іноді справедливо, бо це звична історія ще з часів СРСР – ми ніколи не буваємо цілком задоволені роботою ЖЕКу, завжди знайдуться якісь недоліки. Результатом  зборів стало рішення десяти учасників подумати над зміною управляючої компанії, хоча, звісно, десяток людей аж ніяк не зможе вирішити те, що мають ухвалити кілька сотень мешканців цих будинків. Але зараз розмова не про це, а про деякі особливості зборів. А такі деталі дуже важливі, бо не дарма ж кажуть, що диявол криється у дрібницях.
Отже, деталь перша. Представники «Лідер-Комфорту» дуже занервували, коли на збори прийшли працівники КП «Добробут», були навіть істеричні вигуки – мовляв, вас сюди не кликали! Ну, по-перше, КП «Добробут» на сьогодні є діючою у цих будинках управляючою компанією, і його представники не те що мають право, вони просто зобов’язані бути на таких зборах, адже мова йде про якість їх роботи, скарги мешканців і можливі наміри щодо зміни управляючої компанії. По-друге, судячи з нервової реакції «лідерівців», вони відверто бояться конкуренції, уникають відкритих дебатів з «Добробутом», їм якось зручніше агітувати за себе тишком-нишком. І всі розмови керівництва «Лідер-Комфорту» про ринок та конкуренцію – це лише так, дурня для простаків? Як і їх багаторазове повторювання мантри «нас сюди запросили»?
Деталь друга. «Запрошені» чомусь дуже  неохоче визнавали своє минуле, а саме те, що свого часу вони були одними з керівників управляючої компанії УКОЖФ, яка кілька років тому «почила в бозі» і залишила після себе недобру згадку. І не лише через неякісне, скажімо так, обслуговування житла, а й через трагедії, які трапились в Кам’янському через занедбаний стан будинків, які обслуговувала УКОЖФ. Пам’ятаєте, як через обвал ліпнини та даху під’їзду загинули дівчина на проспекті Гімназичному та хлопець на вулиці 8 Березня? І саме через те, що УКОЖФ своєчасно не зреагувала на аварійний стан будинків, і трапилося страшне горе. Що, у «Лідер-Комфорті» не бажають про це згадувати? Як і про те, що справжніми господарями «Лідер-Комфорту» є сумнозвісні брати Дубінські, про «подвиги» яких у Кам’янському, Дніпрі і навіть в США ми вже неодноразово писали.
Деталь третя. «Запрошені» чомусь не повідомили учасникам зборів про скандальні історії, в які «вляпався» «Лідер-Комфорт». Адже виявилось, і ми про це писали, що при зборі підписів за перехід на обслуговування до цієї компанії деякі підписи були сфальшовані! Поліція навіть відкрила кримінальну справу по цьому кричущому порушенні закону. Коли 25 липня наш журналіст поцікавився у керівників «Лідер-Комфорту» щодо розслідування цієї справи, ті повідомили – мовляв, вже все владнали, одну заяву в поліцію щодо шахрайства при зборі підписів визнано недійсною, а два інших заявителя вже відкликали свої претензії.  Ми тут же поцікавились, чи правда це, і виявилось, що, м’яко кажучи, не зовсім. Наші джерела в правоохоронних органах повідомили – так, одну заяву дійсно відкликано, але 4 інших ніхто не скасовував,  слідство триває.  Так чому «лідерівці» мовчать про це на зборах з мешканцями? Якби у них було все гаразд, вони б ніяк не приховували цю історію! І, до речі, щодо підписів. Якщо мешканці все ж вирішать підписатись під документами про перехід на обслуговування в «Лідер-Комфорті», їм треба бути дуже уважними – не виключено, що насправді вони підпишуться під зовсім іншим документом, а саме – про створення Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). До чого це може призвести – тема для окремої розмови.
Якщо ми вже заговорили про мешканців, то ще раз нагадаємо їм – після переходу на послуги «Лідер-Комфорту» вони втрачають право на обслуговування їх Аварійною службою міста, на дзвінки в Єдину диспетчерську службу та на капітальні ремонти їхніх будинків за рахунок міського бюджету. Так що перед вибором управляючої компанії треба добре, дуже добре подумати. І згадати про братів Дубінських, які є дійсними господарями «Лідер-Комфорту» і які «набили руку» на житлово-комунальних оборудках.

паркан
Під час зборів «запрошені» дуже вихвалялись тим, як добре вони обслуговують сусідній будинок № 27 по проспекту Шевченка. Може, так воно й є, але… Неподалік «Лідер-Комфорт» збудував паркан начебто для зручності мешканців цього будинку. Але при цьому паркан виходить далеко за межі прилеглої до будинку території, тобто «лідерівці» самовільно захопили шмат землі, яка належить міській громаді, і дозволу на це їм ніхто не давав. А це вже звичайнісіньке порушення закону.
Вражає те, з якою агресивністю «Лідер-Комфорт» намагається розширити сферу свого впливу, «захапати» якомога більше будинків.  Зрозуміло, що таке розширення  – вказівка вже згадуваних вище братів Дубінських. Навіщо їм це, невже вони вже повністю впорядкували, відремонтували та зробили зразковими ті будинки, що вже обслуговують? Мабуть, брати вимагають від своїх підлеглих якомога більше грошей. Або ж планують все ж таки створити ОСББ і через них «виводити» гроші кам’янчан на свої рахунки. Чи, може, вже розпочали підготовку до майбутніх  місцевих виборів і хочуть через «Лідер-Комфорт» впливати на кам’янчан? Час покаже, який з цих варіантів відповіді правильний. А містянам можна лише порекомендувати – будьте уважні та обережні, і потім не кажіть, що ніхто вас не попереджав.

стеля
І наостанок. Мешканка будинку № 31 по вулиці Спортивній показала, що у другому під’їзді конче потрібен ремонт – там багато років протікав дах, і сліди від потоків води добряче псують вигляд стін. Ми обіцяємо, що будемо слідкувати, як швидко цей ремонт тут зроблять і намагаємося використати всі можливості преси, щоб ця проблема вирішилась якомога скоріше.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *