Вимагали неіснуючий борг та погрожували вбивством: у Дніпрі затримали вимагачів

У Дніпрі судитимуть правоохоронця та його спільника, які вимагали 200 тис дол США неіснуючого боргу і погрожували вбивством.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного із управлінь поліції м. Дніпра та його брата за фактом вимагання з погрозою насильства над потерпілими (ч. 4 ст. 189 КК України).

Розслідуванням встановлено, що троє місцевих мешканців будували будинок, який належить родичці поліцейського. Пізніше у домоволодінні сталася пожежа. В ній правоохоронець звинуватив будівельників та вимагав 200 тис доларів США за нібито відшкодування збитків.

Залучивши свого брата, упродовж декількох місяців вони неодноразово залякували, принижували та погрожували фізичним насильством потерпілим.

У разі відмови обвинувачені погрожували посадити за ґрати або передати справу «серйозним людям», які змусять віддати гроші.

Крім цього, правоохоронець, знаючи, що один із чоловіків військовослужбовець ЗСУ, вимагав від нього щомісячно перераховувати 30 тис грн заробітної плати.

У ході спецоперації правоохоронці викрили обох чоловіків у травні 2023 року.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на нерухоме майно та грошові кошти обвинувачених.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *