Цей соус із 2 інгредієнтів можна запросто додавати в будь-які каші, супи, використовувати до макаронів, м’яса, а також готувати із сочевицею та всіма бобовими. Такий пікантний і так рятує! При цьому він досить простий у приготуванні. Соковиті томати, гостренькі баклажани та кілька спецій роблять цю заготівлю дійсно чарівною.
У магазинах цей італійський соус під назвою «Суго» коштує чималих грошей. Тому готувати його вдома дуже приємно та вигідно. Адже ви самі регулюєте гостроту та кислинку, а також підбираєте найкращі овочі для своєї майбутньої заправки.
Якщо любите гостріше, додайте трохи червоного пекучого перцю. Оцту в цьому рецепті немає: так корисніше та смачніше. Соус і так добре зберігається до року і будь-де. Важливо: перед закатуванням ретельно стерилізуйте банки в духовці (15 хвилин при 100 градусах). Кришки ж обдайте окропом, тоді й проблем із зберіганням не буде.
Складові
Помідор 5 кг, Баклажан 3 кг, Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Олія 200 мл, Чорний перець (мелений) 1 ст. л., Коріандр 1 ст. л., Розмарин 1 ст. л., Базилік 2 ст. л.
Приготування
1. Помідори наріжте невеликими шматочками, акуратно видаляючи плодоніжки. Пропустіть через м’ясорубку, варіть у великій каструлі до закипання.
2. Баклажани також позбавте плодоніжки і наріжте уздовж пластини. Пропустіть їх через м’ясорубку, посоліть і залиште в мисці на 20 хвилин. У глибокій сковороді розігрійте олію. Відіжміть баклажанну масу від рідини і частинами викладіть у сковорідку. Злегка обсмажте і додайте до киплячих томатів у каструлю. Перемішайте.
3. Додайте в овочеву масу сіль та цукор. Ретельно перемішайте та варіть 20 хвилин під кришкою на повільному вогні.
4. Потім висипте в соус коріандр, розмарин, базилік та чорний мелений перець. Змішайте компоненти. Кип’ятіть соус під кришкою ще 5 хвилин.
5. Викладіть заготовку в гарячі стерилізовані банки, щільно закрийте кришками.
Запевняємо, із цим соусом домашнього приготування ви забудете про кетчуп та інші магазинні заправки! Аромат неперевершений, та й смак — те, що треба!