Рецепт дня: Буряковий салат із горошком

Буряк та зелений горошок – досить прості та бюджетні інгредієнти, з яких можна приготувати зрозумілу та дуже апетитну закуску. Швидко і без проблем! Подайте до літньої вечері буряковий салат із горошком, щоб смачно перекусити без шкоди для фігури.

Використовувати майонез під час приготування такої страви вам не знадобиться. Тому закуска вийде досить легкою, але при цьому поживною та ситною. Не забудьте додати часник та мелений коріандр, щоб салат вийшов ще й дуже пряним.

Для надання цій закусці неповторного смаку та аромату радимо використовувати пікантну заправку. Щоб її зробити, вам знадобляться соєвий соус, французька гірчиця, лимонний сік та олія. Додайте ці інгредієнти до овочів та зелені – і салат вийде бездоганним!

Складові
Буряк 3 шт., Консервований горошок 300 г, Часник 1 зуб., Коріандр 0,5 ч. л., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений), Петрушка 0,5 пуч., Цибуля зелена 0,5 пуч., Діжонська гірчиця 1 ст. л., Лимонний сік 2 ст. л., Соняшникова олія 2,5 ст. л., Соєвий соус 2 ч. л.

Приготування
1. Відварюємо буряк до готовності. Натираємо його на великій тертці або нарізаємо соломкою. Зливаємо із зеленого горошку рідину. Промиваємо зелену цибулю та петрушку. Дрібно їх нарізаємо.

2. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. З’єднуємо в глибокій мисці буряки з консервованим горошком, зеленню та часником. Додаємо до змішаних інгредієнтів мелений коріандр, сіль та чорний перець. Додаємо гірчицю у зернах.

3. Вливаємо лимонний сік, соєвий соус та олію, додаємо гірчицю в зернах. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Готово!

Таку закуску можна їсти, не побоюючись за набір зайвих кілограмів. Ідеальний варіант для літнього перекушування (швидкого та ситного)! Обов’язково спробуйте заправити цей салат не майонезом, а такою пікантною сумішшю з гірчиці та соєвого соусу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *