Кожен з нас має особливу солодку випічку, яка асоціюється з дитинством. Аромат такого десерту здатний за кілька секунд повернути нас у теплі спогади. Як же це чарівно та цінно! Пориньте у дитинство, приготувавши смачні відривні булочки з корицею та какао. Якщо ви раніше ніколи їх не куштували, це потрібно терміново виправити.
Для випікання таких булочок можете використовувати сухі або свіжі дріжджі. Других вам знадобиться втричі більше, ніж зазначено в рецепті. 28 грамів – саме стільки пресованих дріжджів потрібно для цієї домашньої випічки.
Такий десерт з корицею та какао можна готувати як у одній великій формі, так і у двох маленьких. Головне – змастити їх олією, перед тим як поміщати всередину майбутні булочки з дріжджового тіста.
Складові
Молоко 250 мл, Дріжжі 9 г, Сіль 1 дріб., Ванілін 2 дріб., Цукор 11 ст. л., Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 480 г, Вершкове масло 180 г, Соняшникова олія 1 ст. л., Кориця 1 ст. л., Какао-порошок 4 ст. л.
Приготування
1. У глибоку ємність всипаємо сухі дріжджі. Вливаємо тепле молоко. Всипаємо 2 ст. л. цукру. Ретельно все перемішуємо. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
2. До дріжджів всипаємо сіль та ванілін. Вбиваємо яйця. Поступово вводимо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо тісто руками протягом 2-3 хвилин. Додаємо в тісло 60 г розм’якшеного вершкового масла. Вимішуємо його до однорідності та гладкості. Змащуємо миску соняшниковою олією. Поміщаємо до неї тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Відправляємо у тепле місце на 45 хвилин.
3. Руками, змащеними олією, збираємо тісто в грудку. Потім формуємо з нього невеликі кульки.
4. Готуємо 2 види посипання. В одній ємності з’єднуємо мелену корицю з 3 ст. л. цукру. В іншій мисці змішуємо какао з 6 ст. л. цукру.
5. Розтоплюємо 120 г вершкового масла. Занурюємо в нього кожну кульку з тіста. Потім одну половину заготовок обвалюємо в коричному посипанні, іншу – в шоколадному.
6. Поміщаємо кульки з тіста на відстані одна від одної у форму для випікання, змащену олією. Накриваємо їх рушником та залишаємо у теплі на 20 хвилин. Потім відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Дайте булочкам трохи охолонути, а потім розділіть їх. Вони легко відриватимуться одна від одної, а в цей час по будинку почне поширюватися чудовий аромат. Посипати їх цукровою пудрою не варто. Адже завдяки спеціальному посипанню випічка і так виходить солоденькою.