Categories: Події

Надзвичайні події, що трапились у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 61 оперативно-рятувальний виїзд, з них: 33 рази на пожежі, з яких 3 рази на пожежі в іншому районі виїзду; 19 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 5 разів на інформацію про подію не підтвердилась; 2 рази на ідентифікацію ВНП; по 1 разу на підгоряння їжі та хибне спрацювання АПС. За минулий тиждень врятовано 6 осіб, загиблих та постраждалих не було.

Відразу хотілось би почати з того, що за минулий тиждень вогнеборці Кам’янського району 26 разів виїжджали на гасіння пожеж в природних екосистемах, загальна площа пожеж склала більше 15 га під час якої знищено суха рослинність — трава, дерева, по-жнивні залишки і таке інше. Такі пожежі є дуже небезпечні, адже несуть з собою небезпеку не тільки для природного світу, а й для громадян, які проживають поруч.

Так, 27 липня о 14:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання трави на вулиці Портовій Заводського району міста Кам’янське. За викликом направлено рятувальників міста у складі чергового відділення. Прибувши до місця виклику вогнеборці встановили, що на відкритій території горить трава та вогонь встиг пошкодити легковик, який знаходився на території приватного домоволодіння. Вогнем пошкоджено ліве заднє колесо, багажне відділення автомобіля «Daewoo Sens» на площі 1 кв. м., та знищено траву на площі 0,0024 га. Загиблих та травмованих немає. Займання ліквідовано о 14:33. До гасіння пожежі залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції.

Закликаємо усіх мешканців району бути сумлінними та відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його природне багатство.

Також нагадуємо, що за умисне випалювання сухої рослинності та її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства України.

Бережіть себе, дотримуйтесь правил безпеки та прислуховуйтесь до порад фахівців Служби порятунку! У випадку виникнення надзвичайної ситуації не гайте часу та відразу телефонуйте за номером — 101!

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

18 години ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

18 години ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

18 години ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

19 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

19 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

19 години ago