Мешканці Дніпропетровщини отримали вже майже 12,5 млн грн на ремонт пошкодженого через війну житла

Мешканцям Дніпропетровщини надають кошти на ремонт понівеченого через бойові дії житла. Така допомога передбачена програмою «єВідновлення». Компенсація – до 200 тис грн. Вона на будівельні матеріали та послуги підрядників. Загалом жителі регіону отримали вже майже 12,5 млн грн. Як подати заявку на допомогу, розповіли в обласній військовій адміністрації. 

«За державною програмою «єВідновлення» можна отримати до 200 тис грн на ремонт пошкодженого через бойові дії житла. Кошти на придбання будівельних матеріалів. Їх можна спрямувати й на послуги фахівців, які будуть лагодити понівечене», – зазначила директорка департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОВА Валерія Гаркуша.

Спочатку слід повідомити про пошкоджене майно. Зробити це можна у ЦНАПі або самостійно через додаток «Дія». Вказати інформацію про об’єкт та описати наявні пошкодження. Додати фото і контактні дані.

Також необхідно скласти заяву на виплату. Опрацювавши її, спеціальна комісія огляне житло. Оцінить збитки та визначить розмір допомоги.

Тим часом власнику понівеченого майна варто підготувати необхідні документи. Про право власності на житло, довідку про несудимість, паспорт та картку платників податків.

Для нарахування коштів потрібно відкрити спеціальний рахунок «єВідновлення» в одному з банків-учасників програми.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *