Шукачі скарбів у Кам’янському. Фото

Оскільки останні пару тижнів стовпчики в термометрах вдень сміливо перетинають позначку в 30 градусів, то кам’янчани використовують будь-яку можливість, щоб врятуватися від спеки у тіні дерев та біля водоймищ. 
Пляжі на лівобережному каналі та на Блакитному озері вщерть заповнені  містянами не тільки на вихідних, а й в будні дні. Проте за можливість поплавати у прохолодній воді відпочиваючі інколи вимушені «розраховуватись» своїми прикрасами, які вони завбачливо не зняли перед походом на природу. У воді каблучки досить легко злітають з пальців, також губляться ланцюжки та сережки. Проте те, що для одних є прикрою втратою, для когось може стати додатковим (або і основним) засобом поправити своє матеріальне становище.


Ці шукачі скарбів виходять на пляжі з самого ранку, ще до того, як відпочиваючі почнуть займати кращі місця, і прискіпливо перевіряють кожен сантиметр на березі й у прибережній зоні. Для пошуків загублених прикрас вони використовують досить серйозне обладнання і нерідко екіпіровані у гідрокостюми для тривалого перебування у воді.

Можливо, цими людьми керує потяг до наживи, або просто азарт пошуковців. В дійсності, щоб зайнятися цим бізнесом потрібні не такі вже й великі початкові витрати – металошукачі для початківців (грунтові і підводні) на сайті «Розетка» можна придбати у середньому за 5 тисяч гривень. А от найдорожчий професійний металошукач «Minelab Equinox 800» коштує у цьому інтернет-магазині аж 64 712 грн. Звичайно шукачеві скарбів знадобиться ще й інше обладнання: лопата, рюкзак, совок, засіб для очищення монет та прикрас, а також пінпоінтер (міні-металошукач, який дозволяє пошуковику, з великою точністю, визначити розташування цілі в ґрунті). Проте з 10 тисячами гривень можна спробувати відправитись у подорож за скарбами на пляжі міста.
Проте потенційним шукачам скарбів потрібно мати на увазі, що для цієї роботи потрібні певні навички, конкуренція у цьому «бізнесі» досить висока, а губляться прикраси у воді та на пляжах не так вже й часто. І якщо ви навіть знайдете кілька монет, загублених зараз чи кілька десятиліть тому, то це ніяк не окупить ваші витрати.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині збили шахед

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі у Павлоградському районі оборонці знищили ворожий шахед.…

32 хв. ago

Молодь Кам’янського відвідала притулок для тварин

17 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з активістами ГО “Бджола” здійснили візит до міського притулку…

41 хв. ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині безоплатно видали майже 10 тис засобів реабілітації

У 2024-му на Дніпропетровщині видали майже 10 тис засобів реабілітації на більш ніж 115 млн…

1 годину ago

З Міжнародним днем музеїв, Кам’янське!

Про ситуацію в місті на ранок розповів мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула тихо…

1 годину ago

Прикордонник застрелив жителя Дніпра, який намагався перейти кордон з Румунією

Чоловік призовного віку намагався перетнути кордон з Румунією, але його виявив прикордонний загін ДПСУ. Прикордонники…

2 години ago

Ще 43 жінки з Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Звання «Мати-героїня» присвоїли ще 43 жителькам Дніпропетровщини. Указ про це підписав Президент України Володимир Зеленський.…

2 години ago