Якщо ви дуже любите випічку і часто готуєте щось смачненьке для рідних, то цей простий рецепт неодмінно вас зацікавить. Це цукрові рулетики. Вони виглядали просто чудово, і вам відразу ж захочеться спробувати їх.
Ми з радістю поділимося рецептом, причому робляться рулетики просто і швидко. Це чудовий варіант, коли хочеться чогось солодкого, а часу, як завжди, замало. А ще дріжджове тісто можна використовувати одразу після замісу. Вершкове масло та яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Тоді випічка з цукром вийде набагато краще.
Складові
- Яйця 2 шт., Вершкове масло 140 г, Цукор 80 г, Дріжджі 15 г, Молоко 60 мл, Пшеничне борошно 360 г, Ванільний цукор 10 г, Сіль за смаком.
Приготування
1. Поки яйця з маслом нагріваються, змішуємо в мисці дріжджі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. борошна та тепле молоко. Добре все перемішуємо, щоб маса стала однорідною і ставимо в тепле місце приблизно на 10 хвилин.
2. Тепер в іншій ємності змішуємо ваніль, цукор, сіль та розм’якшене вершкове масло. Дуже зручно збити це міксером протягом 3 хвилин. Потім додаємо в цю суміш яйця, спочатку одне, а потім друге. Потім з’єднуємо дріжджову масу з яйцями і маслом і добре збиваємо міксером протягом однієї хвилини. Поступово всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо приблизно на 10 хвилин.
3. Тісто поділяємо на 2 частини. Розкочуємо кожну частину в тонкий шар прямокутної форми, посипаємо цукром. Можна ще додати родзинки. Розрізаємо цей пласт на тонкі смужки, шириною приблизно 5 см, можна і менше. Скочуємо кожну смужку в рулетик і обмочуємо в цукор.
4. Кожен рулетик викладаємо на лист, застелений пергаментом, і випікаємо в духовці на 180 градусах близько 20 хвилин.
Такі смачні дріжджові рулетики можна подавати після того, як вони охолонуть, з ромашковим або іншим чаєм, а також з кавою. Якщо до вас прийдуть гості, почастуйте їх такою домашньою випічкою. Це набагато краще, ніж купити щось у магазині.