Якщо знати, чим доповнити субпродукти, то вони будуть не тільки дуже корисними, а й неймовірно смачними. І це все відображається в наступному рецепті – рагу з курячих сердець з кабачками. Готова страва виходить дуже апетитною, поживною і, що важливо, бюджетною. У субпродуктах є багато білка, а клітковина, що міститься в овочах, сприяє його швидкій переробці.
Таким чином, після того, як ви з’їсте серця з кабачками, у вас абсолютно не буде почуття тяжкості або здуття. М’ясо з овочами – це чудовий варіант для сімейної вечері або святкового столу. Ми рекомендуємо додати до цієї безпрограшної страви трохи копченої паприки. Так ви закохаєте в неї навіть тих, хто не особливо шанує кабачки або курячі серця.
Крім представлених нижче інгредієнтів, ви можете додати трохи картоплі, цвітної капусти, броколі або стручкової квасолі. Цей рецепт дуже гнучкий, і ви завжди можете відрегулювати смак кінцевої страви під свої уподобання. Крім овочів також використовуйте печериці, соєвий соус, різні спеції та приправи.
Складові
Куряче серце 500 г, Цибуля 2 шт., Морква 1 шт., Болгарський перець 2 шт. ,Кабачок 3 шт. ,Помідор 3 шт., Соняшникова олія 3 ст. л. ,Часник 4 зуб., Орегано за смаком, Тим’ян за смаком ,Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений).
Приготування
1. Цибулю наріжте середніми квадратами, обсмажте на олії до красивого золотистого відтінку. Моркву, подрібнену тонкими брусочками, додайте тоді, коли цибуля буде майже готова. Тепер пропасеруйте овочі разом, поки морквина не пом’якшає.
2. Додайте в глибоку сковороду курячі серця. Їх потрібно попередньо нарізати впоперек на 2-3 частини, уважно огляньте їх на наявність згустків крові і, якщо вони є, вимийте субпродукт під проточною водою. За бажанням видаліть курячий жир.
3. Обсмажте серця на сильному вогні до побіління, потім додайте нарізані помідори. Вони відразу ж пустять сік від високої температури, тому з процесу обсмажування ви плавно перейдете у тушкування.
4. Помішуючи, доведіть рідину в сковороді до кипіння, тушкуйте ще 2-3 хвилини. За цей час наріжте кабачки кружальцями чи кубиками. Акуратно покладіть їх зверху.
5. Слідом за кабачками відправте в овочеву суміш подрібнений солодкий перець. Знову доведіть все до кипіння і приправте пряно-ароматною сумішшю з орегано та чебрецю. Посоліть, поперчіть до смаку.
6. Тушкуйте блюдо на середньому вогні, не накриваючи сковороду кришкою (кабачки виділятимуть рідину, яку треба уварити).
7. Готуйте курячі серця з овочами близько 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте в рагу скибочки часнику, перемішайте і дайте настоятися 5 хвилин під кришкою.
Серця з кабачками можна запікати в духовці в горщиках, на деку або в рукаві. Вони виходять неймовірно насиченими, ситними, з перчинкою і своїм власним цікавим смаком. Смачного!