Сиркисломолочний, твердий сир та свіжий кріп – начинка, яка ідеально підходить для несолодких налисників. А якщо взяти в якості основи для цієї страви млинці з овочів, а не класичні, то вона вийде нереально поживною і смачною. У приготуванні такої закуски все досить просто. Розповідаємо, як посмажити рум’яні кабачкові млинці із сиром та зеленню.
Для приготування тіста вам знадобиться максимальна концентрація. Адже воно має бути трохи рідше, ніж на оладки. З густого тіста тонкі млинці посмажити ніяк не вийде.
Якщо шкірка кабачка вже досить груба, видаліть її перед початком приготування. Очистіть овоч і потім приступайте до його натирання на тертці. У цьому випадку млинці вийдуть максимально ніжними та смачними.
Складові
Кабачок 1 шт., Сир домашній 150 г, Твердий сир 150 г, Кріп 1 пуч., Сіль по смаку, Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 5 ст. л., Соняшникова олія 4 ст. л., Сметана 1 ст. л., Вода 3 ст. л.
Приготування
1. Ретельно промийте кабачок. Зріжте плодоніжку. Натріть овоч на середній тертці. Очистіть цибулю. Натріть її на дрібній тертці. Відіжміть кабачок, а потім з’єднайте його з цибулею в мисці.
2. Вбийте до овочів яйця. Влийте 2 ст. л. олії. Злегка присолити. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. В отриману масу влийте прохолодну воду. Поступово додайте пшеничне борошно. Замішайте однорідне тісто.
3. Приготуйте начинку. Натріть твердий сир на тертці. Додайте до нього сир середньої жирності. Промийте кріп та обсушіть його. Дрібно наріжте зелень. Всипте кріп до сирної маси.
4. Додайте до сиру із зеленню сметану та сіль за смаком. Перемішайте до однорідної маси.
5. Розігрійте сковороду із олією. Обсмажте на ній тонкі млинці з кабачкового тіста із двох сторін до рум’яності.
6. Викладіть на готові млинці по 1 ст. л. начинки. Скрутіть їх трубочкою або загорніть конвертиком. Обсмажте заготовки з млинців на олії з кожного боку до золотистості.
Радимо їсти кабачкові налисники, поки вони ще теплі. Хоча охолонути ця страва точно не встигне. Адже така смакота зникає зі столу зі швидкістю світла. Подайте млинці з кабачка зі сметаною, і за хвилину можете забирати порожні тарілки.