Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кабачкові млинці з сиром

Сиркисломолочний, твердий сир та свіжий кріп – начинка, яка ідеально підходить для несолодких налисників. А якщо взяти в якості основи для цієї страви млинці з овочів, а не класичні, то вона вийде нереально поживною і смачною. У приготуванні такої закуски все досить просто. Розповідаємо, як посмажити рум’яні кабачкові млинці із сиром та зеленню.

Для приготування тіста вам знадобиться максимальна концентрація. Адже воно має бути трохи рідше, ніж на оладки. З густого тіста тонкі млинці посмажити ніяк не вийде.

Якщо шкірка кабачка вже досить груба, видаліть її перед початком приготування. Очистіть овоч і потім приступайте до його натирання на тертці. У цьому випадку млинці вийдуть максимально ніжними та смачними.

Складові
Кабачок 1 шт., Сир домашній 150 г, Твердий сир 150 г, Кріп 1 пуч., Сіль по смаку, Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 5 ст. л., Соняшникова олія 4 ст. л., Сметана 1 ст. л., Вода 3 ст. л.

Приготування
1. Ретельно промийте кабачок. Зріжте плодоніжку. Натріть овоч на середній тертці. Очистіть цибулю. Натріть її на дрібній тертці. Відіжміть кабачок, а потім з’єднайте його з цибулею в мисці.

2. Вбийте до овочів яйця. Влийте 2 ст. л. олії. Злегка присолити. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. В отриману масу влийте прохолодну воду. Поступово додайте пшеничне борошно. Замішайте однорідне тісто.

3. Приготуйте начинку. Натріть твердий сир на тертці. Додайте до нього сир середньої жирності. Промийте кріп та обсушіть його. Дрібно наріжте зелень. Всипте кріп до сирної маси.

4. Додайте до сиру із зеленню сметану та сіль за смаком. Перемішайте до однорідної маси.
5. Розігрійте сковороду із олією. Обсмажте на ній тонкі млинці з кабачкового тіста із двох сторін до рум’яності.

6. Викладіть на готові млинці по 1 ст. л. начинки. Скрутіть їх трубочкою або загорніть конвертиком. Обсмажте заготовки з млинців на олії з кожного боку до золотистості.

Радимо їсти кабачкові налисники, поки вони ще теплі. Хоча охолонути ця страва точно не встигне. Адже така смакота зникає зі столу зі швидкістю світла. Подайте млинці з кабачка зі сметаною, і за хвилину можете забирати порожні тарілки.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

5 години ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

7 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

8 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

9 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

9 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

10 години ago