Потойбічне у самому центрі Кам’янського

Мова йде про будинок № 51 по проспекту Свободи, який містяни знають як «будинок зі шпилем». Багато років існує легенда, що тут «не все чисто», начебто на верхніх поверхах цієї будівлі живе якийсь привид, і час від часу він нагадує про себе діями, які неможливо пояснити з точки зору традиційної науки. Звісно, більшість людей у ці чутки не вірять. Але те, що відбувалось тут останнім часом, змусило замислитись, що щось нечисте таки є.

збори
5 серпня відбулись збори мешканців цього будинку. Згідно даних Держреєстру, тут ще на початку року було засноване Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Поряд, у будинку № 4 по вулиці Широкій, також є ОСББ, воно працює ще з 2016 року. Збори 5 серпня було ініційовано керівництвом ОСББ по Широкій, на порядку денному було питання врегулювання протиріч між двома будинками, які виникли останнім часом. Зокрема, розташування сміттєвих баків, які знаходяться поряд з двома цими будинками, але їх нинішнє місцезнаходження викликає незадоволення мешканців «будинку зі шпилем». Також жителів 51-го будинку цікавила вражаюча різниця між дворами: якщо на подвір’ї по Широкій,4 – чистота і порядок, то біля «будинку зі шпилем» – купи сміття, некошена трава, ані клумб, ані дитячого майданчика. Тому у будинку по Широкій вирішили на загальних зборах знайти компроміс, щоб надалі конфліктів не виникало.
На збори зібралося день з 30 мешканців 51-го дому, були й керівники бізнес-структури, яка розташована на першому поверсі цього будинку. І вже з перших хвилин виявилась дуже цікава річ – мешканці просто не знають, що вони вже створили ОСББ і живуть у ньому кілька місяців! Це більш ніж дивно, адже для створення ОСББ потрібно оформити силу-силенну документів, провести установчі збори, зібрати підписи мешканців «за» створення такого об’єднання, вибрати голову ОСББ і лише після всього цього зареєструвати це формування як юридичну особу. Але мешканці розповіли, що ніяких установчих зборів не було, не збирались і підписи за створення ОСББ. Насправді підписи вони ставили, але не за ОСББ, а під зверненням до міської влади з проханням полагодити покрівлю. А от за ніяке ОСББ їм ніхто не казав, про це вони не чули, і, як влучно висловився один з мешканців – «ми до цього ні вухом, ні рилом».
Але й на цьому дива не скінчились – виявилось, що в цього фейкового ОСББ є голова! Це така собі пані по імені Наталя, яка кілька місяців тому купила квартиру в цьому будинку і яка дуже наполегливо агітувала за перехід на обслуговування будинку в приватну управляючу компанію  «Лідер-Комфорт» (про цю сумнівну структуру сумнозвісних братів Дубінських ми вже не раз писали). Зараз мешканці не виключають, що Наталя є працівницею цієї компанії. Далі-більше – ця пані не лише зареєструвала ОСББ і себе як голову, а й уклала договір на обслуговування будинку, як вже неважко здогадатись, з компанією «Лідер-Комфорт». Скоріше за все, для створення об’єднання співвласників вона використала підписи мешканців, які були впевнені, що підписуються за ремонт покрівлі, але аж ніяк за створення ОСББ. Тобто, за Карним кодексом України, мова йде про службову фальсифікацію, що є злочином.  Коли на зборах обурені мешканці зажадали побачити пані Наталю і почути від неї пояснення щодо цієї ситуації, виявилось, що її немає вдома, кажуть, поїхала кудись відпочивати після «трудів праведних».

коп
Тому учасники зборів вирішили негайно викликати поліцію, щоб зафіксувати факт фальсифікації правоустановчих документів при створенні начебто ОСББ і притягнути самозвану «голову» до відповідальності. Зараз заява від мешканців вже у Кам’янському райуправлінні Нацполіції, і відтепер слідчі вже займуться розшуком пані Наталії і з’ясуванням обставин підробки документів.

подписи

Також мешканці підписали звернення до мера Кам’янського Андрія Білоусова з проханням втрутитися в ситуацію і забезпечити юридичний захист людей, що стали жертвами елементарного шахрайства з боку цієї загадкової пані. Яка, як неважко здогадатись, діяла по вказівці і за сприяння керівництва «Лідер-Комфорту». Звісно, розплутуванням цієї історії будуть займатись і правоохоронці, і міська влада, але юристи, з якими нам вдалось проконсультуватись, прогнозують – ця справа може розтягнутися на місяці і навіть на роки, бо «відіграти назад» вже створене ОСББ не так вже й просто.
До речі, як нам стало відомо, це вже не перший випадок, коли у Кам’янському за участю «Лідер-Комфорту» таким от відверто шахрайським методом створюються фейкові ОСББ, і той же «Лідер-Комфорт» тут же стає управляючою компанією та отримує гроші, які мешканці вносять як квартирну плату. Тому закликаємо кам’янчан – будьте уважними, підписуючи документи, які вам підсовують у «Лідер-Комфорті»! Бо може так статися, що від вашого ж імені створять фальшиве ОСББ і начебто оберуть голову, потім ця або цей голова не лише буде віддавати ваші грошики «Лідер-Комфорту», а й може від імені ОСББ, тобто від вашого імені, взяти великий кредит у банку, після чого або віддати кошти тому ж «Лідер-Комфорту» і братам Дубінським, або й зовсім щезнути з грошима у невідомому напрямку. А віддавати цей кредит доведеться вам, шановні мешканці, причому заставою може бути ваша квартира. Так що ще раз закликаємо – будьте обережні, не ризикуйте власним житлом!

мусор
Що ще впало в очі у цьому будинку – якість його обслуговування «Лідер-Комфортом». Мешканці розповідають, що спочатку, одразу ж після переходу на обслуговування цією компанією, було начебто все більш-менш непогано – і підлоги в під’їздах час від часу мились, і прибудинкова територія прибиралась. А зараз і підлогу вже ніхто не миє, і на подвір’ї, судячи з його засміченості, вже давненько не було двірника. Що ж, в черговий раз виявилось, що між солодкими обіцянками керівників «Лідер-Комфорту» і реальною роботою – здоровенна прірва.
Так що отака історія у «будинку з привидом» – привида ніби ніхто й не бачив, але якісь дивні речі все ж таки відбуваються. Щоправда, справа тут не в потойбічних силах, а в шахрайстві братів Дубінських та їх підлеглих.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *