Categories: Економіка

Кам’янський район збирає врожай-2023

Про це повідомляє начальник РВА Олег Гапіч.

«У Кам’янському районі завершується збирання ранніх зернових культур. Хід жнив 2023 перебуває під постійною увагою та є пріоритетним для військової адміністрації, оскільки зібраний урожай це запорука продовольчої безпеки нашої держави.
Заступник голови райдержадміністрації Ігор ЛІСОВИЙ відвідав ТОВ “ІВАНІВКА”, де під час збиральних робіт поспілкувався з аграріями, ознайомився зі здобутками та перспективами розвитку підприємства.
Загалом збиральні роботи розпочалися на початку липня в усіх 540 господарствах району. До збирання було залучено 385 зернозбиральних комбайнів, як іноземного так і вітчизняного виробництва.
Усі сільгосптоваровиробники мали необхідний запас паливно-мастильних матеріалів, дизпалива та бензину, комбайни були забезпечені механізаторськими кадрами.
До збирання підлягало 150 тис. га зернових культур. Фактично скошено та обмолочено 145 тис.га при середній врожайності 40 ц/га.
Гарно вродила пшениця, середня врожайність якої досягла 50-60 ц/га. Валовий збір склав 360 тис.тонн, що значно краще, ніж у 2022 році.
Дякую всім аграріям за вашу роботу та відданість справі. Від вас сьогодні залежить продовольча і економічна безпека», – йдеться в повідомленні.

Margaret

Recent Posts

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

3 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

5 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

5 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

6 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

6 години ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "5 травня поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині, в…

6 години ago