Рецепт дня: Пухка запіканка без борошна

Ця сирна запіканка точнісінько як у дитячому садку — однорідної ніжної консистенції, в міру солодка, із золотистою скоринкою і чудово тримає форму. Десерт виходить пишним і, що важливо, практично не осідає. Ідеальнішого варіанту для ситного сніданку чи легкої вечері не знайти!

Запіканку за цим рецептом слід робити з вечора, щоб зранку дістати готову страву з холодильника та нарізати до чаю чи кави. Так для передбачливої господині заощаджується купа часу. Ми запевняємо: ця повітряна запіканка без борошна та манки подобається всім без винятку — і дорослим, і діткам, і навіть тим, хто не дуже любить солодощі.

Перед початком всіх приготування сир слід перетерти через сито або збити блендером. Сметану краще брати пожирніше – це позначиться на ніжності майбутньої запіканки. Наприкінці виріб можна прикрасити улюбленими ягодами, цукровою пудрою, розтопленим шоколадом, сухофруктами або мигдальними пелюстками.

складові
Сир 700 г, Крохмаль 2 ст. л., Вершкове масло 50 г, Сметана 2 ст. л., Яйце 3 шт., Лимонна цедра за смаком, Цукор 150 г, Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дрібка.

Приготування
1. У підготовлений сир додайте жовтки, розтоплене масло та запустіть блендер. Додайте в пухку сирну масу сметану, ванільний цукор та крохмаль. Останній інгредієнт можна замінити на ванільний пудинг.

2. Натріть цедру лимона на дрібній тертці та всипте у сирну масу. Знову збийте. Білки посоліть і збийте блендером, щоб утворилася однорідна повітряна суміш. Всипте цукор і продовжуйте процес збивання. Акуратно влийте білкову суміш у сирну масу.

3. Якщо хочете, додайте попередньо розпарені родзинки, курагу або чорнослив. Дуже обережно перемішайте масу лопаткою.

4. Силіконову форму не потрібно змащувати, просто перелийте в неї заготівлю. У духовці виставте температуру 160 градусів та час (60 хвилин).
5. Поставте блюдо запікатися. Після закінчення часу запіканку з форми не діставайте. Коли вона охолоне, полийте запіканку розтопленим на водяній бані чорним шоколадом (за бажанням).

Рекомендуємо поставити сирну запіканку на ніч у холодильник, щоб вона добре стабілізувалася. Цей сирний десерт більше нагадує легкий мусовий тортик — настільки невагомий і ситний.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *