Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пухка запіканка без борошна

Ця сирна запіканка точнісінько як у дитячому садку — однорідної ніжної консистенції, в міру солодка, із золотистою скоринкою і чудово тримає форму. Десерт виходить пишним і, що важливо, практично не осідає. Ідеальнішого варіанту для ситного сніданку чи легкої вечері не знайти!

Запіканку за цим рецептом слід робити з вечора, щоб зранку дістати готову страву з холодильника та нарізати до чаю чи кави. Так для передбачливої господині заощаджується купа часу. Ми запевняємо: ця повітряна запіканка без борошна та манки подобається всім без винятку — і дорослим, і діткам, і навіть тим, хто не дуже любить солодощі.

Перед початком всіх приготування сир слід перетерти через сито або збити блендером. Сметану краще брати пожирніше – це позначиться на ніжності майбутньої запіканки. Наприкінці виріб можна прикрасити улюбленими ягодами, цукровою пудрою, розтопленим шоколадом, сухофруктами або мигдальними пелюстками.

складові
Сир 700 г, Крохмаль 2 ст. л., Вершкове масло 50 г, Сметана 2 ст. л., Яйце 3 шт., Лимонна цедра за смаком, Цукор 150 г, Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дрібка.

Приготування
1. У підготовлений сир додайте жовтки, розтоплене масло та запустіть блендер. Додайте в пухку сирну масу сметану, ванільний цукор та крохмаль. Останній інгредієнт можна замінити на ванільний пудинг.

2. Натріть цедру лимона на дрібній тертці та всипте у сирну масу. Знову збийте. Білки посоліть і збийте блендером, щоб утворилася однорідна повітряна суміш. Всипте цукор і продовжуйте процес збивання. Акуратно влийте білкову суміш у сирну масу.

3. Якщо хочете, додайте попередньо розпарені родзинки, курагу або чорнослив. Дуже обережно перемішайте масу лопаткою.

4. Силіконову форму не потрібно змащувати, просто перелийте в неї заготівлю. У духовці виставте температуру 160 градусів та час (60 хвилин).
5. Поставте блюдо запікатися. Після закінчення часу запіканку з форми не діставайте. Коли вона охолоне, полийте запіканку розтопленим на водяній бані чорним шоколадом (за бажанням).

Рекомендуємо поставити сирну запіканку на ніч у холодильник, щоб вона добре стабілізувалася. Цей сирний десерт більше нагадує легкий мусовий тортик — настільки невагомий і ситний.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся обласний форум “Молодіжна рада в кожну громаду!”

Кам’янське стало майданчиком для проведення обласного молодіжного форуму в межах проєкту «Молодіжна рада в кожну…

8 години ago

Мер Кам’янського провів черговий прийом громадян (відео)

8 квітня міський голова Андрій Білоусов провів черговий особистий прийом громадян. "Мешканці зверталися з різних…

8 години ago

Роботи з ремонту під’їздів Кам’янського тривають

Крок за кроком КП "Добробут" виконує планові роботи у житлових будинках  міста.  Проспект Героїв АТО,…

9 години ago

На «Каметсталі» провели капремонт та модернізацію коксової печі

Завод «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест», провів капітальний ремонт з модернізацією печі вогневого підігріву вбирного масла…

10 години ago

У Кам’янському завершилося голосування за проєкти Бюджету участі

Завершився Конкурс «Бюджет участі. МІСТО» 2025 року, під час якого протягом 3 тижнів кам’янчани підтримували…

10 години ago

Серіал “Злі духи”: містика під час знімань і секрети таємничих образів в детективі

Вже 24 квітня о 19.40 на телеканалі 2+2 відбудеться прем'єра серіалу "Злі духи". Головним героям…

11 години ago