Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пухка запіканка без борошна

Ця сирна запіканка точнісінько як у дитячому садку — однорідної ніжної консистенції, в міру солодка, із золотистою скоринкою і чудово тримає форму. Десерт виходить пишним і, що важливо, практично не осідає. Ідеальнішого варіанту для ситного сніданку чи легкої вечері не знайти!

Запіканку за цим рецептом слід робити з вечора, щоб зранку дістати готову страву з холодильника та нарізати до чаю чи кави. Так для передбачливої господині заощаджується купа часу. Ми запевняємо: ця повітряна запіканка без борошна та манки подобається всім без винятку — і дорослим, і діткам, і навіть тим, хто не дуже любить солодощі.

Перед початком всіх приготування сир слід перетерти через сито або збити блендером. Сметану краще брати пожирніше – це позначиться на ніжності майбутньої запіканки. Наприкінці виріб можна прикрасити улюбленими ягодами, цукровою пудрою, розтопленим шоколадом, сухофруктами або мигдальними пелюстками.

складові
Сир 700 г, Крохмаль 2 ст. л., Вершкове масло 50 г, Сметана 2 ст. л., Яйце 3 шт., Лимонна цедра за смаком, Цукор 150 г, Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дрібка.

Приготування
1. У підготовлений сир додайте жовтки, розтоплене масло та запустіть блендер. Додайте в пухку сирну масу сметану, ванільний цукор та крохмаль. Останній інгредієнт можна замінити на ванільний пудинг.

2. Натріть цедру лимона на дрібній тертці та всипте у сирну масу. Знову збийте. Білки посоліть і збийте блендером, щоб утворилася однорідна повітряна суміш. Всипте цукор і продовжуйте процес збивання. Акуратно влийте білкову суміш у сирну масу.

3. Якщо хочете, додайте попередньо розпарені родзинки, курагу або чорнослив. Дуже обережно перемішайте масу лопаткою.

4. Силіконову форму не потрібно змащувати, просто перелийте в неї заготівлю. У духовці виставте температуру 160 градусів та час (60 хвилин).
5. Поставте блюдо запікатися. Після закінчення часу запіканку з форми не діставайте. Коли вона охолоне, полийте запіканку розтопленим на водяній бані чорним шоколадом (за бажанням).

Рекомендуємо поставити сирну запіканку на ніч у холодильник, щоб вона добре стабілізувалася. Цей сирний десерт більше нагадує легкий мусовий тортик — настільки невагомий і ситний.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

10 хв. ago

Представник від Кам’янського взяв участь у зустріч Ради з питань ветеранів

18 листопада відбулася робоча зустріч Ради з питань ветеранів при Дніпропетровській обласній військовій адміністрації під…

10 хв. ago

Верховна Рада звільнила міністра юстиції Галущенка та міністерку енергетики Гринчук з посад

Верховна Рада 19 листопада проголосувала за звільнення Германа Галущенка з посади міністра юстиції, який фігурує…

21 хв. ago

Кам’янські черлідерки у складі збірної України виступлять на чемпіонаті Європи

Спортсменки з Кам'янського увійшли до складу юніорської збірної України з фрістайлу та джазу. Представниці Школи…

40 хв. ago

На Дніпропетровщині робітник детейлінг-центру на чужій автівці влетів у стовп

У вівторок, 18 листопада, у Кривому Розі на площі Визволення водій на автомобілі Skoda влетів…

40 хв. ago

Рецепт дня: Запечена картопля із сиром і беконом

Запечена картопля в духовці - це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити…

1 годину ago