Іноді хочеться відпочити від наваристих м’ясних супів. якщо ви вирішили зробити перерву та зварити щось легке та смачне, приготуйте суп-пюре з цвітної капусти. Ця перша страва підійде тим, хто хоче розвантажити раціон та стежить за фігурою. Більше того, це чудова можливість нагодувати дітей корисними овочами, які вони часто не хочуть їсти в іншому вигляді.
Ви можете міняти інгредієнти для крем-супу з цвітної капусти. Наприклад, замість кабачків використовуйте цукіні, а замість цвітної капусти брокколі. В останньому випадку супчик буде цікавого зеленого кольору. На додаток до першої страви можна приготувати сухарики. Якщо хочете додати пікантності, використовуйте зубчики часнику.
Складові
Кабачок 700 г, Морква 1 шт., Цвітна капуста 800 г, Плавлений сир 100 г, Сіль по смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Цибуля-порей 0,5 шт.
Приготування
1. Цибулю-порей наріжте півкільцями. Цвітну капусту розріжте навпіл, видаліть плодоніжку і розділіть на суцвіття.
2. Очистіть моркву та натріть її на великій тертці. Також натріть плавлений сирок.
3. Розігрійте в каструлі рослинну олію, відправте цибулю і моркву обсмажуватися.
4. Наріжте кабачки кільцями і всипте їх у каструлю до моркви та цибулі разом з капустою.
5. Залийте інгредієнти водою і варіть 15–20 хвилин під кришкою до готовності овочів.
6. Додайте підготовлений плавлений сирок, перемішайте і варіть кілька хвилин, поки сирок не розплавиться.
7. Посоліть і поперчіть суп до смаку, зніміть з вогню і дайте охолонути. Дістаньте з супу овочі та збийте їх у блендері, потім відправте назад у суп. Якщо у вас є занурювальний блендер, можна подрібнювати інгредієнти прямо в супі.
Овочевий крем-суп з плавленим сиром – відмінний обід як у спеку, так і в холодну пору року. Влітку можна подавати страву в охололому вигляді. Замість звичайної води можна використовувати овочевий бульйон, тоді суп буде ще смачнішим!