Головний спікер Дніпропетровщини порекомендівав корисні книги

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук поділився своїми рекомендаціями щодо книг, які можуть бути дійсно корисними.

«Рекомендую книги, завдяки яким можна краще зрозуміти геополітику і процеси, які впливають на життя цілих країн.

підор
«Стратегічний погляд. Америка і глобальна криза», Збігнєв Бжезінський.
Думки автора, колишнього Радника президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки, про те, як США вдалося уникнути кризи. А також – його прогноз вже після окупації Криму росією щодо війни рф проти України і що робитиме путін. Автор ще в 2013 році передбачав повномасштабне вторгнення. Я досі під враженням від книги.

ху ю
«З третього світу в перший», Лі Куан Ю.
Спогади автора, які охоплюють період в три десятиліття. Лі Куан Ю розповідає про те, як уряд Сінгапуру збільшив показники ВВП в десять разів, про регіональні та внутрішні конфлікти і їхнє вирішення, про те, як держава поборола тотальну бідність, ставши розвиненою країною з високим рівнем життя, сприятливим кліматом інвестицій та відсутністю корупції.

атлант
«Атлант розправив плечі», Айн Ренд.
Книга акцентує увагу на цінності індивіда як двигуна прогресу, критикує колективізм, який пригнічує особистість, возвеличує роль розуму як ключового інструменту для прийняття рішень, підкреслює важливість «раціо» для загального блага, вказує на шкоду від державного втручання в економіку та розкриває дуже багато моральних аспектів. І яка доля спіткає такий світ, коли кращі його люди більше не захочуть нічого робити.

бідні
«Чому одні країни багаті, а інші бідні», Дарон Алжемоглу, Джеймс А. Робінсон.
В чому витоки світової нерівності, чому світові багатства розподілені нерівномірно? Автори шукають відповіді на ці запитання. Тут і історія, і політологія, і економіка. Дуже раджу. Особливо всім депутатам. В тому числі народним обранцям.
Читання завжди варте того, щоб витрачати на нього час», – написав Лукашук в соцмережах.
Цікаво, що книги, які він рекомендує – російською мовою. Тобто, як нині кажуть «мовою агресора». Як до цього поставляться ті, хто намагається взагалі заборонити російську в Україні? Чи не звинуватять пана голову у непатріотизмі? Бо зараз, коли навіть касира у магазині можуть оштрафувати за «неправильну» мову, таке дуже й дуже можливо. І, дивись, прочитає цей пост Лукашука мовний омбудсмен і випише йому фінансове покарання за читання не тією мовою та ще й пропаганду цієї мови. А також звинуватить, що влада в Дніпрі «не досить українська».
А щодо пана Бжезинського, хотілося б нагадати і Лукашуку, і іншим шанувальникам цього американця польського походження, що ще у 90-х роках минулого століття він казав, що українців повинно бути не більше як 20-25 мільйонів, бо більше «золотому мільярду» не потрібно. Про це свого часу розповів екс-прем’єр України Вітольд Фокін. Невже такий прогноз подобається голові Дніпропетровської обласної ради, га?..

І ще одна дуже крамольна думка щодо багатих і бідних країн. Може, Україна бідна саме тому, що дуже вже старанно виконує рекомендації таких от бжезинських?…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *