Освітні заклади Кам’янського завершують приготування до нового навчального року (відео)

Хід приготувань перевірив міський голова Андрій Білоусов.

“Всі навчальні заклади Кам’янського будуть готові до 1 вересня.
Сьогодні об’їхав школи та дитячі садочки. Перевірив хід ремонтних робіт, оглянув укриття, харчоблоки, кабінети, спортивні зали, групи та пункти незламності, які створені на базі освітніх закладів.
Загалом, в рамках програми «Освіта заради майбутнього», виконуємо значний обсяг робіт. В 11-ти закладах ремонтуємо покрівлі, у Гімназії №4 вперше замінюємо всі системи опалення (труби, батареї). Також ремонт системи опалення виконали у Мистецькій школі №3. У дитячому садочку №40 поглиблюємо укриття відповідно до вимог ДСНС.
У школі №34 виконали укріплення будівлі та фундаменту, збудували пандус, провели асфальтування території та встановили модульну котельню. Ця школа також входить у список 17 закладів бюджетної сфери, де в рамках програми «Інвестиції в місто» за грантові кошти буде виконана повна термомодернізація (утеплення) будівлі. Тривають роботи в інших навчальних закладах.
Багато закладів освіти були постійними учасниками «Бюджету участі» та успішно реалізовували власні проєкти. Із введенням воєнного стану конкурси не проводилися, але з наступного року ми відновимо реалізацію громадських проєктів «Бюджет участі», «Бюджет участі. ДІТИ», а також програму співфінансування ОСББ.
Кам’янське – одне з небагатьох міст України, де минулого року більшість дітей мали змогу навчатися безпосередньо в школах за партами. Цього року нарощуємо потенціал, залучаючи ще більше дітей до навчання офлайн, для цього проводяться роботи зі збільшення кількості місць в укриттях.
Також за кошти місцевого бюджету проведено літнє оздоровлення дітей. Працювало 24 заклади відпочинку з денним перебуванням, де оздоровлено 1873 дитини, 492 із них – діти пільгових категорій. Також 300 соціально незахищених та творчо обдарованих дітей пройшли оздоровлення в одному з дитячих таборів Закарпатської області.
Дякую всій освітянській спільноті та батькам, які допомагають.
Разом – ми сильні!” – йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *