На Дніпропетровщині затримали “рабовласників”

Міграційні поліцейські Дніпра викрили злочинну групу у вербуванні соціально-незахищених громадян. Фігуранти обіцяли потерпілим гідну працю з проживанням, після чого поміщали до «реабілітаційних центрів» та утримували проти їх волі.

Під час слідства правоохоронці встановили, що злочинна група складалася із чотирьох громадян Донецької області. Вони, використовуючи уразливий стан громадян, вербували їх до центрів реабілітації розташованих у Дніпрі. Після чого змушували потерпілих тяжко та безоплатно працювати.

15 серпня міграційні поліцейські спільно зі слідчим управлінням Дніпропетровщини за силової підтримки полку поліції особливого призначення провели 10 обшуків за адресами розташування центрів, за місцем мешкання та в автівках фігурантів, а також за місцем мешкання «роботодавців».

Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили речі, що підтверджують діяльність злочинної групи. З «трудових таборів» поліцейські звільнили 25 громадян. З ними проводяться слідчі заходи.

Наразі одному із фігурантів вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

Обшуки проводилися під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури м. Дніпра. Триває слідство.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *