Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачну печінку з яблуками. І рецепт цей не простий, а закордонний. Саме так його його готують у Берліні. Там поважають і люблять цей цінний субпродукт, готують його з різними добавками та всіма можливими способами.
Саме в цьому випадку печінку спочатку обсмажують, а потім запікають. Поєднання ніжної печінки, карамелізованої цибулі та соковитого кисло-солодкого яблука – це те, що сподобається кожному. Так страва стає привабливою навіть для тих, хто не любить печінку. Дивуйте своїх рідних, і нехай ваш стіл буде переповнений ситними, смачними та красивими ласощами!
Ця печінка інша, не банальна. Яблучні нотки розкривають її смак по-новому. Важливо, щоб наприкінці яблука залишалися соковитими та цілісними. З додаткових спецій можна додати мелений коріандр або копчену паприку. Але тут треба орієнтуватися на власний смак.
Складові
Яловича печінка 500 г, Яблуко 1 шт., Пшеничне борошно 4 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 3 ст. л., Цибуля 1 шт.
Приготування
1. Попередньо печінку потрібно очистити від плівок та прожилок і нарізати на середні шматки. Потім — вимочити в молоці або воді, щоб усунути гіркоту і зробити її ніжнішою. Загалом процедура займає близько 30 хвилин.
2. Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Печінку обваляйте в спеціях, солі і борошні, а потім обсмажте з кожного боку до появи скоринки. На кожну сторону доведеться витратити трохи більше 2 хвилин.
3. Потім рум’яну печінку потрібно викласти у форму для запікання, зверху викласти підготовлену цибулю та великі часточки зеленого яблука. Якщо хочете вишуканий аромат, можете влити у форму близько 100 мл. сухого білого вина.
4. Випікайте страву в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці до готовності.
Цей рецепт ніжної печінки із освіжаючими фруктовими нотками відрізняється від тих, які ви використовували раніше. Спробуйте приготувати печінку з яблуками.