Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Печінка з яблуками по-берлінськи

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачну печінку з яблуками. І рецепт цей не простий, а закордонний. Саме так його його готують у Берліні. Там поважають і люблять цей цінний субпродукт, готують його з різними добавками та всіма можливими способами.

Саме в цьому випадку печінку спочатку обсмажують, а потім запікають. Поєднання ніжної печінки, карамелізованої цибулі та соковитого кисло-солодкого яблука – це те, що сподобається кожному. Так страва стає привабливою навіть для тих, хто не любить печінку. Дивуйте своїх рідних, і нехай ваш стіл буде переповнений ситними, смачними та красивими ласощами!

Ця печінка інша, не банальна. Яблучні нотки розкривають її смак по-новому. Важливо, щоб наприкінці яблука залишалися соковитими та цілісними. З додаткових спецій можна додати мелений коріандр або копчену паприку. Але тут треба орієнтуватися на власний смак.

Складові
Яловича печінка 500 г, Яблуко 1 шт., Пшеничне борошно 4 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 3 ст. л., Цибуля 1 шт.

Приготування
1. Попередньо печінку потрібно очистити від плівок та прожилок і нарізати на середні шматки. Потім — вимочити в молоці або воді, щоб усунути гіркоту і зробити її ніжнішою. Загалом процедура займає близько 30 хвилин.

2. Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Печінку обваляйте в спеціях, солі і борошні, а потім обсмажте з кожного боку до появи скоринки. На кожну сторону доведеться витратити трохи більше 2 хвилин.

3. Потім рум’яну печінку потрібно викласти у форму для запікання, зверху викласти підготовлену цибулю та великі часточки зеленого яблука. Якщо хочете вишуканий аромат, можете влити у форму близько 100 мл. сухого білого вина.
4. Випікайте страву в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці до готовності.
Цей рецепт ніжної печінки із освіжаючими фруктовими нотками відрізняється від тих, які ви використовували раніше. Спробуйте приготувати печінку з яблуками.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині браконьєри за допомогою пасток виловили понад 300 раків

Державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля під час планового рейду на Південному водосховищі поблизу села Вільне…

10 хв. ago

У Кам’янському відбулися навчання з безпеки та домедичної допомоги (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…

12 години ago

Під Дніпром на пожежі постраждав чоловік

Вранці 18 листопада надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Проектна міста…

13 години ago

У Дніпрі затримали студента, який виготовляв бомби для терактів

Контррозвідка Служби безпеки запобігла новим спробам рашистів здійснити теракти у Дніпрі. За результатом дій на…

15 години ago

“Джуманджі” повертається: що відомо про третю частину фентезі

Популярна пригодницька франшиза "Джуманджі" повернеться на екрани. У США вже стартувало виробництво третьої та завершальної частини серії…

15 години ago

У Кам’янському тривають пошуки братів-близнюків

У Кам'янському продовжують розшук 13-річних близнюків: Махно Богдана та Махно Максима. Шановні громадяни! Просимо вас…

16 години ago