Рецепт дня: Болгарський перець на зиму

Існує багато способів заготувати болгарський перець на зиму. Одні господині кладуть у закуски з перцю трави та спеції, деякі додають приправи та мед. Кожна має свій універсальний і перевірений роками спосіб. Але у кулінарії без експериментів мало хто обходиться. Завжди цікаво спробувати щось новеньке. Тому ми підготували для вас чудовий рецепт.

Болгарський перець з часником – це смачна закуска. Такий перець можна додавати в різні салати та супи. Також яскраве частування не соромно подати до святкового столу. Загалом радимо приготувати — не пошкодуєте!

Складові
Болгарський перець 3 кг, Зелень 1 пуч., Часник 10 зуб., Соняшникова олія 250 мл, Цукор 200 г, Оцет 150 мл, Сіль 3 ст. л., Чорний перець (горошком) 5 шт., Лавровий лист 1 шт.

Приготування
1. Очистіть болгарський перець, як завжди. Наріжте великими смужками.

2. Дрібно наріжте часник ножем. Його можна трохи роздавити широкою стороною ножа. Дрібно наріжте свіжий вимитий кріп або петрушку.

3. Приготуйте маринад. Змішайте в каструльці 9%-й яблучний оцет і олію. Додайте цукор, сіль та лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння.

4. Перець частинами відправляйте в каструлю і варіть протягом 3-4 хвилин. Потім викладайте його в банки, чергуючи з часником і зеленню.

5. Коли всі порції перцю будуть готові, маринад не виливайте. Влийте його в стерилізовані баночки із болгарським перцем. Лавровий лист перед цим треба дістати, а на дно банки покласти чорний перець горошком.
6. Закрийте банки кришками. Укутайте банки ковдрою для повільного остигання.

Перець виходить дуже ніжним та універсальним: не надто кислий, не надто гострий. Те що потрібно як гарнір до пісної курячої грудки або не занадто жирного м’яса. Пряний болгарський перець можна (і потрібно) використовувати у зимових салатах та просто як закуску. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *